Фандъкова: Просветата ще си отдъхне от промени
Фандъкова: Просветата ще си отдъхне от промени   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

Тази година просветата ще си отдъхне от промени, извежда "Сега" над интервю с просветния министър Йорданка Фандъкова.

По думите й от октомври ще бъде въведено кариерното развитие в учителската професия.

Кантора на депутат от ГЕРБ в схема за имотни измами, съобщават "Труд" и "Сега" на първите си страници.

Помощник-нотариус от кантората на шефката на парламентарната правна комисия Искра Фидосова е заверил пълномощното, с което измамници опитаха да продадат имота на бащата на Валентин Златев, отбелязва "24 часа" под глава.

Това е станало през юли малко преди депутатката от ГЕРБ да положи клетва в парламента. Помощничката й Диана Ценкова била заблудена от измамника, който представил фалшива лична карта с данни на В. Златев, но със своя снимка.

"Колегата не е извършил нарушение. Няма как да провери дали документът е фалшив", казва Фидосова.

С ментето престъпната група си набавила документите за продажбата накъщата на ул. "Сан Стефано" 6. По документи тя е собственост на фирмата на Васил Златев "Агрохолд".

848 свободни места в Сухопътни войски, съобщава "Българска армия" под глава и публикува списък на длъжностите, обявени за конкурс.

Борисов и Путин уговарят среща по телефона, пише "Труд" на първа страница. "Борисов кани Путин на преговори в София" е заглавието на "24 часа".

Според запознати инициативата е била на българския министър-председател, а целта е да се разсеят появилите се съмнения, че подложените на ревизия от новото правителство стратегически енергийни проекти ще бъдат замразени, добавя изданието.

Ариана Жерку-Ходжа е новият посланик на Косово в България, пише "24 часа", като се позовава на в. "Ню Косова рипорт".

Ариана Жерку-Ходжа е била избрана между 20 кандидати след конкурс. Издържала е тест на Министерството на външните работи на Косово. Тя е юрист по професия, повече от 5 години е работила за ЮНМИК.

"Пълна ревизия на Станишев" и "Две комисии подхващат кабинета "Станишев" са водещите заглавие съответно на "Телеграф" и "Монитор".

През последната седмица от мандата си кабинетът на Станишев е похарчил между 500 и 650 млн. лв., съобщава "Новинар".

Цитиран е Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция и шеф на икономическата комисия в НС. Трябва да се провери как и за какво са били похарчени тези пари, категоричен е той.

Опасно е ГЕРБ да не остане само с ваденето на кирливи ризи, казва пред същото издание Живко Георгиев от ББСС "Галъп". Той се опасява също от опити за създаване на полицейщина в държавата.

На 79 собственици и управители на фирми, които системно не са плащали данъци, е забранено да напускат страната, пише под глава "Новинар".

Причина за санкцията са натрупаните им задължения в размер на 72,2 млн. лв., съобщили от Националната агенция за приходите (НАП).

Вносът на рискови стоки падна след свързването на НАП и митниците, казва в интервю за "Монитор" изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов.

Сделката за летището в Търговище атакуват в съда фирми, които не бяха допуснати до продажбата му, съобщава "24 часа". Според тях летището е 10 пъти по-скъпо от цената, на която е продадено.

Министерството на транспорта временно забавя подписването на окончателния договор с купувача, докато провери законността на процедурата, обясни зам.-транспортният министър Камен Кичев.

Летище Търговище бе купено за 480 000 лв. от фирма, учредена на 29 юли тази година с името "Летище Търговище 2009" - на 20-годишния Иво Петров.  Парите са за двуетажната аерогара, ресторант със застроена площ 845 кв. м и сграда за техническо обслужване от 216 кв. м. Имотите са върху терен от 943 388 кв. м в с. Буховци.

Намеренията на новия собственик са да строи авиационен център за малки самолети.

Сделката стана при Станишев, но не е политическа, казва бащата на момчето - строителен предприемач, който е бил пети в листата за Добрич на Коалиция за България.

Според разпорежданията за нощните полицейски хайки пред най-лъскавите заведения на столицата всеки глобен собственик на тузарска кола, който се стори съмнителен на полицаите, ще бъде предаден на съответната данъчна служба, която да провери какви са му доходите. Това съобщава "24 часа".

При подозрения за престъпление или нарушение на закона с тези богаташи ще се заеме и икономическа полиция, разяснили от МВР. За последните две седмици са глобени над 110 богаташи, които зарязали джипове и коли за стотици хиляди левове насред улиците в центъра на София, посочва изданието.

Поне 2000 са паркоместата около дискотеките в София, където посетителите им могат да си оставят автомобилите, без да създават проблеми за движението, според проучване на "24 часа".

Забравихме битовата престъпност, а тя задушава хората, казва правосъдният министър Маргарита Попова в интервю за "24 часа".

"Има натруфени процедури, които ще опростим. Сега магистратите например негодуват, защото в определени хипотези разследващият е длъжен да изпише цели страници, само за да сложи началото на едно наказателно производство. Няма да се прави нищо революционно, гилдията няма да се подлага на поредния професионален стрес", посочва тя.

Докога нулев (и даже обратен) ефект от промените в правосъдието, пита Петя Владимирова на страниците на "Дневник".

Правят ДАНС бюро за размисъл, казва пред "Труд"  бившият шеф на отдел "Специални операции" - ОСА на ДАНС, Велин Хаджолов.

Лихвите по заеми и влогове тръгнаха плавно надолу, информира "Класа" под глава. Новите потребителски кредити в лева намаляват с 0,07 пункта до 14,15 на сто, добавя изданието.

Депозитната война започна да утихва, коментира "Дневник". По данни на БНБ лихвите по депозитите на домакинствата намаляват и през юли за втори пореден месец. Според някои експерти това е сигнал, че банките започват по-малко да разчитат на набирането на финансов ресурс от гражданите.

Според други трябва да се почака, преди да се говори за устойчива тенденция, пише изданието. Ефективната годишна лихва по левовите депозити на домакинствата намалява с 16 базисни пункта (б.п.) до 7,99 процента.

Ставката за влогове в евро се понижава с 18 б.п. до 6,34 на сто. Лихвата по фирмените депозити в левове е паднала на 6,36 на сто, докато при тези в евро отчита слаб ръст до 4,4 на сто.

В разгара на лятото - през юли, над 250 хил. българи са пътували в чужбина със служебна цел, съобщава "Класа". Това е повече от половината отчетени през месеца пътувания зад граница.

Само 25% са излезли от страната, за да почиват, показват данните на националната статистика. Ръстът на пътуванията в чужбина като цяло е с 14,2% в сравнение с миналата година. Голяма част от служебните посещения са в съседни страни.

Почивките на българи в Гърция - с рекорден скок, пише "Дневник". Според изданието през юли те са били над 205 хил., като 51 хил. от тях са били с цел туризъм.

През същия месец година по-рано са направени 126 хил. посещения, от които 31 хил. са екскурзия и почивка. Ръст има и на екскурзиите в Македония - българските туристи там са били 6 хил., което е увеличение от 30% спрямо година по-рано.

Пътуванията към Турция бележат 7,5 на сто увеличение, като тези с туристическа цел са били 14 500.

60 на сто от износа ни на консерви е за руския пазар, пише "Пари" на първа страница. В момента износът се е свил със 70%, а с 1/3 са паднали продажбите в България заради високите търговски надценки, посочва изданието.

На първата си страница "168 часа" пише, че се водели преговори между Светия синод и този на отцепниците на Инокентий патриарх Максим да бъде свален от поста си и на неговото място да седне старозагорският митрополит Галактион.

Смяната според изданието била цената, на която алтернативните попове са готови да се откажат от част от 672-та милиона обезщетение, които им присъди съдът в Страсбург. В дописката не са назовани източниците на информацията.

Валери Найденов разсъждава в "24 часа" на тема "Може ли християнин да гледа Мадона". Комунистите нямат проблем, но вярващите да се кръстят по-често, е подзаглавието на материала.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

На политически диспут още с излизането си на подиума опонентите започват с пререкания: - Ти си голям лъжец! - А ти си мошеник! Намесва се…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

д

Как да ядем хляб и да отслабнем?

Любопитно Преди 48 минути

Дори диетолозите вече не препоръчват пълно премахване на хляба от вашата диета

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Пърженото пиле, сервирано на "Титаник"

Любопитно Преди 58 минути

На борда на кораба са били както най-богатият човек по онова време, Джон Джейкъб Астор, така и имигрантски семейства, всеки с мечта да започне нов живот

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

Ето какви ще бъдат промените в движението на София за Великден

България Преди 2 часа

Столична община въвежда временна организация на движението на пл. "Св. Александър Невски"

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Полицията арестува младеж, хвърлил бомбички срещу синагога във Варшава

Свят Преди 2 часа

Посегателството срещу синагогата „Нозик“ беше извършено към 1 ч. в нощта срещу сряда, като са нанесени щети по фасадата на сградата

Арести на пропалестински демонстранти от Колумбийския университет в САЩ

Достигнаха точката на кипене: Сблъсъци между протестиращи и полиция в САЩ

Свят Преди 2 часа

Протестиращите срещу войната между Израел и Газа използваха лютив спрей, полицията отвърна с електрошок

Карла Бруни-Саркози е заподозряна в разследването, свързано със съпруга ѝ

Карла Бруни-Саркози е заподозряна в разследването, свързано със съпруга ѝ

Свят Преди 3 часа

Бившият модел беше изслушана като обикновен свидетел през юни 2023 г.

Учени откриха нова функция на малкия мозък

Учени откриха нова функция на малкия мозък

Любопитно Преди 3 часа

Каква нова функция е открита в задната част на главата четете в следващите редове

Huawei Pura 70 Ultra

Huawei привлича вниманието с новия Pura 70

Технологии Преди 3 часа

Флагманът има три версии, включително с подвижен обектив на камерата

Русия обяви, че контролира село в Източна Украйна

Русия обяви, че контролира село в Източна Украйна

Свят Преди 3 часа

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди по независим начин информацията от бойното поле

Кола блъсна колоездач във Варна, той е с опасност за живота

Кола блъсна колоездач във Варна, той е с опасност за живота

България Преди 3 часа

34-годишният водач на велосипеда е настанен в реанимация

<p>Изпращане на войски в Украйна не е изключено</p>

Ако Москва пробие фронтовите линии: Изпращане на войски в Украйна не е изключено

Свят Преди 4 часа

Това заяви френският президент в интервю, публикувано днес

Мистерия: Телата не се разлагат нормално в този град и никой не знае защо

Мистерия: Телата не се разлагат нормално в този град и никой не знае защо

Любопитно Преди 4 часа

"Тя все още има своето малко кафяво лице, кръгло, плитките си, косата си"

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

ЕК обяви доставка на оборудване от ЕС за ливанските въоръжени сили

Свят Преди 4 часа

ЕС доставя оборудване за ливанските въоръжени сили

Добавят Бионсе във френски речник

Добавят Бионсе във френски речник

Любопитно Преди 4 часа

За новия успех на Бионсе четете в следващите редове

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

Казусът с частната болница "Мама и аз" (ОБЗОР)

България Преди 4 часа

Публикуваха стенограмата от заседанието на служебното правителство, на което е взето решението за създаване на болницата

а

Обявиха ден на траур в Одеска област

Свят Преди 5 часа

Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер