"Дневник": Кабинетът има нужда от помощ
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
234

"Дневник" пише на първа страница, че според 73% от българите правителството няма капацитет само да се справи с кризата и трябва да търси съдействие.

Променено и силно консолидирано в отношението към икономическите проблеми обществено мнение отчита национално проучване на агенция "Алфа рисърч" от началото на юни, отбелязва изданието.

Резултатите показали две доминиращи нагласи - песимизъм за скорошно излизане от кризата и страх от влошаване на личното материално и финансово положение.

Повече от половината имат впечатление за непоследователност, хаос и несъгласуваност в действията на управляващите (53%), отбелязва "Дневник". За първи път от началото на мандата на правителството неодобрението към него е по-голямо от одобрението - съответно 33 и 26%.

77% одобряват запазването на ДДС, пише "Класа", позовавайки се на проучването. "По-добре нисък ДДС от пълни арести" е коментарът на "Стандарт".

"Дипломати с близо два века отпуск" озаглавява "Телеграф" водещия си материал. През последните години дипломатите и чиновниците в МВнР не са използвали общо около 44 000 дни от полагаемата им се платена почивка.

Когато цифрата се раздели на работните дни в годината, се получава, че служителите на МВнР са натрупали 174 г. невзета ваканция, изчислява авторът.

Светослав Терзиев от "Сега" разсъждава по темата дали България е дала терен за тайна среща на шефа на ЦРУ Леон Панета и иранския външен министър Манушер Мотаки, който обаче по официални съобщения е пристигнал един ден по-късно.

Служителка от българската дипломатическа мисия в Тайланд е подала жалба, че е била сексуално тормозена от представителя ни в екзотичната държава Камен Величков, пише "Стандарт", позовавайки се на Комисията за защита от дискриминация.

Посланикът казал пред вестника, че не знае за подадена жалба. Изданието обаче имало информация, че срещу Величков в МВнР се води дисциплинарно производство по този и други казуси.

Около 450 млн. лв. трябват на Агенцията по вписванията за служебна ликвидация на фирмите, които до 31 декември 2010 г. не са се пререгистрирали в Търговския регистър. Това пише "Класа" под глава, позовавайки се на депутата от ГЕРБ Емил Радев, член на комисията по правни въпроси в парламента.

Той пояснил, че едва 17 на сто от всички 1,2 млн. фирми в България са се пререгистрирали досега. Ако тези темпове се запазят до крайния срок, предвиден в Закона за Търговския регистър, ще трябва хазната да плаща за неизрядните търговци, които за тригодишен период не са успели да го направят.

Но докато едноличните търговци може директно да се заличат от регистъра, процедурата по ликвидиране на капиталовите дружества изисква сериозни средства на данъкоплатците.

Според челната страница на "Пари" финансовите отчети на фирмите задръстват системата на Търговския регистър, а компаниите отлагат общите си събрания, които обикновено се провеждат през юни.

Заради орязания щат в Агенцията по вписванията не смогват да обработват по 3000 заявления на ден.

Нужни са поне още 700 хил. лв. за подобряване на функциите на Търговския регистър, казва в интервю за изданието изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Атанас Георгиев.

"Борисов: Без фалшиви бандероли, иначе затварям заводи", извежда "Труд" под глава.

"Бизнесът на производителите на алкохол трябва да стане 100 процента бял. Ако не, ще им затворя заводите, заканил се премиерът Бойко Борисов.

Според Бойко Борисов има смисъл от вицепремиерската надпревара. Милиони кутии контрабандни цигари, милиони бутилки алкохол били задържани и от полицията, и от митниците.

Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева казва пред "Класа", че се обмисля възможността срокът за концесия на плажове да стане 20 години.

Първанов събра дипломати на агнешко, голф и футбол, пише "Труд" по повод срещата на президента с посланици и ръководители на дипломатически мисии у нас в "Правец голф и спа ризорт".

Според държавния глава България трябва да открои своите предимства, за да намери мястото си в Европа. Първанов разкритикувал балканските държави, включително България, че десетки години говорят за важни трансгранични инфраструктурни проекти, вместо да работят за тях.

Молдова отрича за контрабандни цигари във Варна, пише "Труд". Митническата служба на Молдова опровергава официалното твърдение на българското финансово министерство, че задържаните в порт Варна 3500 мастербокса цигари са контрабандни, отбелязва изданието.

Необяснимото богатство при конфликт на интереси да се отнема се предвижда в проекта на закона за "необяснимите богатства", съобщава министърът на правосъдието Маргарита Попова в интервю за "24 часа".

Софийският апелативен съд освободи окончателно от ареста бившия министър на отбраната Николай Цонев и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров, пишат всички издания. Съдът им наложи мерки за неотклонение "парични гаранции".

Само 30 българи ще отидат на световното първенство в Южна Африка, пише "24 часа". БФС е върнал всички билети, без 30 на ФИФА. Числото съвпада с издадените визи от посолството за феновете.

За първи път след 1990 г. има толкова малко желаещи да гледат мачовете на живо, уточнява изданието. "Това е нормално. Все пак един пакет с билет излиза минимум 2200 евро. Отделно е самолетният билет, който е поне 1500 евро.", обяснява Александър Спасов - експерт от туристическия бранш в материала за "24 часа".

Шансът да спечелите джакпота с обикновен фиш е 1:3,5 милиона, уточнява в интервю за "24 часа" математикът Михаил Константинов.

Българите залагали на рождените си дати и затова най-много били комбинациите с числа от 1 до 31, допълва изданието.

"Оставете другия да бъде свободен. Ключът към щастието е да сме самите себе си", призовава аржентинският писател и психотерапевт Хорхе Букай в интервю за "24 часа".

Коментари 234
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

234 коментара
 
Тя се приготви за Страстната седмица, но за съжаление мъжът и така и не замина в командировка...
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Маргарита и Кристиян обявиха война на София и Тихомир в “Един за друг”

Любопитно Преди 4 часа

Седмичното изпитание за жените свали всички маски във Вилата на любовта

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Няколко земетресения в Тайван, най-силното с магнитуд 6,1 по Рихтер

Свят Преди 4 часа

Националната противопожарна агенция съобщи, че няма незабавни съобщения за щети

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Испания ще достави ракети "Пейтриът" на Украйна

Свят Преди 9 часа

Партидата ще бъде доста ограничена

Назначиха нов областен управител на София

Назначиха нов областен управител на София

България Преди 10 часа

Още пет области са с нови управители

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

АБРО: Призоваваме народните представители за незабавна дискусия относно Закона за хазарта

България Преди 10 часа

АБРО с официална позиция във връзка с приетия на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

Българските 15-годишни са с по-ниски очаквания от връстниците им по света

България Преди 10 часа

Проучването на ОИСР представя изводи по пет ключови области

<p>&quot;Скриването на тялото беше трудна задача&quot;: Учителка призна хладнокръвно убийство</p>

"Раздвоена личност”: Начална учителка признава, че е убила приятеля си

Свят Преди 10 часа

"Все още действията ми ме преследват. Понякога ми се налага да си спомням какво съм направила”, коментира обвиняемата пред съда

Унижение

Коя е най-силната психическа травма за човек?

Любопитно Преди 11 часа

Според специалистите, отговорът е само един.

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Присъда от 1794 години затвор за сирийка в Турция

Свят Преди 11 часа

Ахлам Албашир и част от задържаните обвиняеми присъстваха на заседанието

Зеленски: Радиацията не признава граници

Зеленски: Радиацията не признава граници

Свят Преди 11 часа

Зеленски: Дълг на целия свят е да окаже натиск върху Русия

<p>Как е реагирал Георги Блажев на новината, че ще става баща</p>

Георги Блажев: Да си добър родител не облагодетелстваш само твоето дете, ти си в плюс на обществото

Любопитно Преди 11 часа

Това сподели от личен опит писателят и панелист в „На кафе“ Георги Блажев в подкаста „Ох, на мама! Podcast”, който е и баща на две деца

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

Задържаха две жени, ощетили държавата с над 100 000 лв.

България Преди 12 часа

Те използвали фалшиви решения на ТЕЛК

Аварирал камион причини километрично задръстване

Аварирал камион причини километрично задръстване

България Преди 12 часа

От полицията съобщиха, че към мястото на инцидента пътуват екипи

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Гласувайте за най-големите постижения на България след 1989 година

Свят Преди 12 часа

Вижте как може да подкрепите някой от най-забележителните успехи на страната ни

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

„Огледало на войната” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 12 часа

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Дамите в “Един за друг” изясняват отношенията си лице в лице

Любопитно Преди 13 часа

Те ще играят нестандартна игра на покер