"24 часа": Еднакви числа в два тиража на тотото през 3 дни
"24 часа": Еднакви числа в два тиража на тотото през 3 дни   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
14

Печелившите числа в трето теглене на играта "6 от 42" на Тото 2 са едни и същи в два поредни тиража - 72-и и 73-и, съобщава "24 часа" под глава.

Изтеглените числа на 6 септември се повтарят и на 10 септември, като шансът това да се случи е 1 към 4,2 млн., посочва изданието.

Чиста случайност е, дори числата са изтеглени в различен ред, твърди зам.-шефката на Българския спортен тотализатор Мария Янева, според която и дума не може да става за манипулиране на тегленето.

То се извършва и предава на живо по БНТ в присъствието на комисия, в която има представител на Държавната комисия по хазарта.

Мнозина обаче са били подготвени за тази случайност, отбелязва вестникът. Уцелилите шестица във втория - 73-и тираж, когато се падат отново еднаквите числа, са цели 18, докато само пет дни по-рано никой не е играл с точно тези числа.

Затова и вместо обичайните високи печалби от над 100 хил. лв. в трето теглене на "6 от 42" при улучени 6 числа сега сумата е по 10 164,70 лв.

Именно в тази игра джакпотът пада най-трудно - преди време се задържа близо година.

Вероятно много хора използват изтеглените в последния тираж числа, за да играят с тях в следващия, смята Янкова. Това обаче не е много логично, защото вероятността да се паднат едни и същи числа два поредни пъти е много малка.

Парадоксално е, че три от печелившите числа - 4, 35 и 42 дори се падат три пъти поред в трето теглене на "6 от 42". Те са изтеглени и в последния 74-и тираж.

С мерките "Антикриза" на правителството натискат банките да не вдигат лихви, пише под глава "Труд".

Предвидени са нови 150 хиляди работни места догодина, отбелязва "24 часа".

"Стандарт" извежда, че в плана е предвидено хората да сменят града според работата си.

"Кислород за бизнеса" е заглавието на "Телеграф". "Дума" отбелязва под глава, че КНСБ е недоволна, защото не са приети част от предложените мерки за защита на доходите и покупателната способност на наемните работници и безработните.

Ниските данъци ограничават шансовете на сивия сектор, отбелязва пред "Класа" председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Най-важното условие за бизнеса е да подобрите инвестиционния си климат, казва  в интервю за "Класа" посланикът на Япония Цунехара Такеда. Според него привлекателен сектор за капиталовложения у нас са възобновяемите енергийни източници.

Кой глупак ще инвестира у нас, ако сменяме непрекъснато фискалната политика, пита банкерът Стоян Александров в интервю в "Сега" под заглавие "Президентът няма как да се меси в икономиката. И слава богу!"

Цветан Цветанов, Симеон Дянков и Йорданка Фандъкова са най-одобряваните министри според изследване на "Алфа рисърч", цитирано в "Дневник".

Структурите на ГЕРБ в София искат Фандъкова за кмет, отбелязва вестникът.

Според "Сега" и "Стандарт" Сергей Станишев не харесва Георги Кадиев за кандидат-кмет на София и номинацията му е на път да скара централното ръководство с градската организация на БСП.

Ако Борисов се справи като премиер, той ще атакува и президентската крепост, прогнозира в "Стандарт" проф. Кръстьо Петков.

Извратеният консенсус на властта е в полза само на престъпниците - ЕС не иска политически прегръдки за усвояване на еврофондовете, а да има наказани виновници за източването им, пише Светослав Терзиев в "Сега".

Ако новите спецекипи от прокурори, следователи, оперативни работници от МВР и ДАНС се справят с организираната престъпност и корупцията, има възможност те да се обособят в отделна служба.

Това прогнозирал главният прокурор Борис Велчев пред "Новинар". Необходимо е регламентиране на новата спецслужба чрез закон, обяснил Велчев. Той разкрил, че антимафиотите ще работят само по дела, свързани с тежката организирана престъпност и корупцията.

Бившият здравен министър Евгений Желев е получил призовка за разпит в Софийска градска прокуратура във връзка с далаверите в Специализираната болница за активно лечение по онкология в София, по които прокуратурата води досъдебно производство, съобщават "Телеграф" и "Стандарт".

"Ще сложим таван на цените на такситата" е заглавието над интервю в "Стандарт" със заместник-министъра на транспорта Камен Кичев.

Сред най-спешните мерки, по които има съгласие и кабинетът няма как да не приеме, е защитата на работната сила; ограничаване възможностите на фирми да привличат външна работна ръка от страни извън ЕС, отбелязва "Труд".

Ще бъде изградена единна информационна система за търсене и предлагане на работна сила към Агенцията по заетостта.  Бизнесът и синдикатите се разбраха да бъдат подготвени процедури за ускорено възстановяване на ДДС до 1 месец, пише изданието.

Договорено било да бъде намален броят на лицензионните и разрешителните режими в икономиката. Да се създадат условия за пазар на вредните емисии и да се опростят процедурите по реда на Закона за обществените поръчки.

Ще говорим с Борисов за предстоящите кметски избори в София, казва лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред "24 часа". По думите му вотът не бива да се разпилява, необходима е много убедителна победа срещу БСП, за да отиде тя в дълбока опозиция и за следващите два мандата.

НДСВ се колебае дали да участва в битката за кметското място, пише същото издание. От партията са поръчали проучване за шансовете си и рейтингите на популярните си лица.

Сред личностите в НДСВ с най-висок рейтинг се нареждат бившите министри Гергана Паси и Даниел Вълчев, като и двамата най-обсъждани като евентуални кандидати, посочва изданието.

Под заглавие "Закъсали обявяват жилища в София под 400 евро /кв. м" "24 часа" съобщава, че апартаменти на цени, невиждани в София от години, са започнали да се появяват на пазара.

Кризата принуждава собствениците на големи отстъпки. Само в столицата към момента се продават над 100 ипотекирани имота, сочи справка в сайта за недвижими имоти Imot.bg.

Цените преди кризата няма да бъдат стигнати с години, казва в интервю за изданието Лъчезар Искров, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти".

През последните месеци се очертава тенденция на задържане на цените, а увеличението на броя на сделките от средата на август може да се приеме като първи сигнал за нормализиране, отбелязва той.

По думите му обаче все повече хора ще имат проблеми с апартаменти в недовършени сгради.

КНСБ предлага необлагаем минимум за заплати до 500 лева, казва президентът на синдиката Желязко Христов пред "Труд".

Външният министър Румяна Желева настоя България да си поиска ресор в следващата Еврокомисия веднага след ирландския референдум по Лисабонския договор на 2 октомври, съобщава "Труд".

Важн е разговорът за ресора да бъде поставен колкото е възможно по-рано и по-бързо, за да има време, казала пред журналисти в Брюксел Желева, която се споменава като евентуален кандидат за наследничка на Меглена Кунева, посочва изданието.

"Няма какво да се разбираме със Станишев - той закъсня с 2 години" е заглавието над интервю с  Кадиев в "24 часа". Софийският градския съвет на БСП го определи за кандидат за кмет на столицата на предстоящите частични избори.

Държава, в която един министър си позволява да каже, че президентът и четирима професори са малоумни, не е сериозна, казва финансистът в отговор на въпрос.

Иначе винаги съм бил за голям необлагаем минимум и проста прогресивна форма на данък с две достатъчно раздалечени ставки, добавя той.

"Но след като преди година и половина си въвел плоския данък, не върви рязка промяна в обратна посока. На всеки данък трябва да се даде достатъчно време, за да се види ефектът, и това време е поне 5 години", отбелязва Кадиев.

В анализ "Тройна сделка за сестрите в Либия, Меграхи и Шийлдс?" в "24 часа" Георги Милков заключава, че понякога съдебните решения не струват нищо пред държавните интереси.

Човек с положение и пророчески заложби ме убеждаваше преди 3-4 години, че се гласи тройна сделка между Либия, Великобритания и България заради три отделни съдебни казуса, които иначе не би трябвало да имат нищо общо, пише той.

"Не знам дали Кадафи е най-гениалният световен конспиратор, но кралицата е фенка на "Ливърпул" колкото Първанов е от ЦРУ и Мосад едновременно. Истината е, че МИ-6 се опитаха да скалъпят тройна сделка", отбелязва авторът.

По думите му в крайна сметка кръстникът на тази идея, един от шефовете на британското разузнаване, сега работи за "Бритиш петролиум", която триумфално се завърна в Либия.

"Според тази сделка българките трябваше да бъдат освободени малко преди Меграхи и Шийлдс, само че в последния момент в схемата се намесиха французите и емирът на Катар. Който пък, след като посредничи за Меграхи, покани българските сестри на екскурзия в Доха, а сега не бих се учудил, ако спонсорира издаването на книгата на Майкъл Шийлдс на арабски език", пише авторът.

Шийлдс подготвя нова петиция до Европарламента, с която иска окончателно очистване на името си, съобщава "24 часа", позовавайки се на британската депутатка Арлийн Маккарти - вносител на първия апел в защита на Шийлдс в Страсбург.

У нас има към пет организирани престъпни групи с национално и международно представителство - това са бизнес предприятия, които имат легален бизнес, но и нелегално работят всичко, което носи печалба: от терора до джебчийските кражби.

Това казва в интервю за "Труд" главният секретар на МВР генерален комисар Калин Георгиев. Под заглавие "Г-н Борисов, чуйте Варна" "Труд" помества писмото на известния германски разследващ журналист и автор на книгата "Новите български демони" Юрген Рот до българския премиер.

"Повод за сегашния скандал, в който, както изглежда, конците дърпат задкулисни фигури или подставени лица на групировката ТИМ, е продажбата на 118 000 кв. м брегова площ във Варна. Земята е продадена без предвидения по закона публичен търг на холдинг "Варна", зад който стои групировката ТИМ", посочва авторът.

Кабинетът ще пита Конституционния съд защо има амнистия на всички министри до 1 юли 2008 г., съобщава "24 часа".

Законът за амнистията, приет от предишния парламент, доведе до освобождаването на около 400 затворници и до прекратяване на дела за небрежна безстопанственост, каквито се водеха срещу трима депутати от предишното Народно събрание - Йордан Костадинов от НДСВ, Венцислав Върбанов от ОДС и Стоян Проданов от БСП.

Обвинителите бяха принудени да сложат край и на разследванията срещу кмета на В. Търново Румен Рашев, Валентин Димитров-Вальо Топлото и останалите петима бивши началници в столичната "Топлофикация", посочва изданието.

Двореца на първите Асеневци е открил на хълма Трапезица във Велико Търново археологът доц. Константин Тотев, съобщава "24 часа".

"Преди 2 години направихме макар и плахо предположение, че тук са били дворците на първите Асеневци. Сега има категорични факти, че този ансамбъл е свързан с Петър, Асен, Калоян, Борил и отчасти с Иван Асен II. Това е било мястото, откъдето се е управлявала българската държава", казва археологът.

Коментари 14
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

14 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 3 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 5 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 6 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 7 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 7 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 8 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 9 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности