"24 часа": Доган почна работа
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
22

Доган почна работа, оповестява от първа страница "24 часа".

С нова работа се самонатовари лидерът на ДПС Ахмед Доган. От вчера той е партийният отговорник за "икономически приоритети, инвестиционна политика и нови технологии".

Това бе съобщено след заседанието на Централното оперативно бюро, което разпредели ресорите в новото ръководство на движението.

Доган за първи път участва лично и наравно с останалите в разпределянето на темите, които в ДПС ще наричат панели. Той сам си избрал ресора.

Имаме амбицията в него да се очертават управленски приоритети с оглед търсене на националната визия за развитие на страната, обясни заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

ГЕРБ гласи избор без дебати за новите министри, съобщава "24 часа".

ГЕРБ планира да избере новите министри Николай Младенов и Аню Ангелов без дебат. Това каза съпредседателят на депутатите от ГЕРБ Искра Фидосова.

Разисквания по промените в кабинета не се предвиждат, заяви тя.

Сякаш предвидили намерението на ГЕРБ да съкрати процедурата, от ДПС вчера настойчиво призоваха това да не става.

БСП ще настоява за дебат, каза заместник-председателят на лявата ПГ Михаил Миков.

Междувременно вчера СДС атакува остро бъдещия вицепремиер Илиян Михов. Според тях олигархията в България има три цели - да падне валутният борд, да не приемем еврото и да си построи АЕЦ. Михов подкрепя първите две идеи.

БСП иска оставката на трима министри, пише "Дума". Промените, които Бойко Борисов замисля в кабинета, са неадекватни и не отговарят на обществените очаквания.

За да отговорят, премиерът трябва да се раздели с поне трима министри. Това заяви вчера лидерът на БСП Сергей Станишев.

Социалистите смятат, че от кабинета трябва да си заминат финансовият министър Симеон Дянков, здравният Божидар Нанев и екоминистърът Нона Караджова. БСП няма да подкрепи промените в правителството.

Борисов носи от Берлин три неща в куфара си, коментира "24 часа" посещението на премиера в Германия.

Парадната демонстрация на доверие и подкрепа от страна на Ангела Меркел изисква и отговор от българска страна.

Германия оцени онова, което новото правителство свърши дотук. И Берлин, и Европа обаче искат повече. Каквато и помощ да поиска Борисов, получи уверения, че ще се направи възможното.

А в отговор той трябва също да направи дори и невъзможното по своите задачи - връщане на България в нормалното европейско семейство.

Меркел взе страха на Борисов, коментира "Сега". Ако някой се е съмнявал, че Борисов и ГЕРБ са в някаква степен проект на Меркел, вече не бива да се колебае.

Уверявам ви, че новото българско правителство ще работи по начин, по който няма да се срамувате, че сте дали подкрепата си за нас, заяви Борисов, сякаш германският канцлер го е назначила на поста.

Стана ясно, че премиерът е отишъл в Германия заедно с половината си правителство, не за да води някакви преговори, а за да представи равносметка.

Борисов заведе най-близките си съратници, за да покаже с кого изпълнява германските заръки. В Берлин фактически нямаше междудържавни преговори, а бе направен преглед на положението в България.

Обещанието на Меркел да му гостува на 12 октомври не е проява на протоколна любезност, а е срок, до който очаква да види нещо по-значимо.

Борисов, сините и казусът "Плугчиева", коментира в "Труд" политологът Евгений Дайнов.

Трудностите на премиера Бойко Борисов със сините изригнаха по повод неговата подкрепа за кандидатурата на Меглена Плугчиева (вицепремиер на Станишев) за висок пост в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Всъщност става дума за това, че под повърхността текат процеси на самоопределение както на Борисов, така и на "сините".

Избраната от премиера стратегия е да поддържа образа си на национален лидер не чрез политическо лавиране, а чрез демонстрирането на държавническо надпартийно поведение.

"Синята коалиция" също търси свой нов образ и по-ясна политическа роля.

И Борисов, и сините обаче се оказват в неизгодно положение, обусловено от липсата на постоянен диалог, както и от преувеличаването на значението на различни случки.

СДС готви списък за уволнение, акцентира "Труд".

СДС ще подготви списък за премиера Бойко Борисов с чиновници на БСП и ДПС за уволнение. Това обяви вчера пред журналисти синият лидер Мартин Димитров.

Сините нападнаха ГЕРБ, че вече месеци наред държат знакови и некомпетентни фигури на БСП и ДПС на високи позиции. И дадоха за пример Таско Ерменков, шеф на агенцията за енергийна ефективност.

Ако хората смятаха, че кадрите на БСП и ДПС в администрацията си вършат добре работата, щяха пак да гласуват за тях, мотивира искането си за чистка в администрацията Мартин Димитров.

За леки престъпления - разпечатките до 72 часа, пише "Труд". ГЕРБ засега няма да отстъпи от искането си службите и МВР да могат да изискват телефонни разпечатки и трафични данни за интернет комуникацията ни не само при тежки престъпления (за които се предвижда наказание над 5 г. затвор - б.р.).

Това става ясно от внесените поправки между първо и второ четене в Закона за електронните съобщения от управляващата партия. ГЕРБ настоява да се нарушава тайната на кореспонденцията и при по-леки престъпления.

От десницата и ДПС обаче продължават да твърдят, че дописването на други престъпления освен тежките е в разрез с конституцията.

В Афганистан е война - и за вас, и за нас, казва в интервю за "Труд" новият посланик на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

Той посочва: "Партньорството ни се основава на съвместна работа по въпроси, които са важни и за двете страни. Международният мир и сигурността са точно такива неща.

Те са толкова важни за българите, колкото и за американците. Заплахите, срещу които сме изправени в света днес, не са само срещу САЩ, но и срещу всички.

Затова работим заедно на места като Афганистан. Очаквам да развиваме това сътрудничество, докато съм посланик тук", допълва Уорлик.

170 болници отиват в историята, отбелязва "Сега". Половината болници в страната вероятно ще престанат да съществуват до края на годината.

21 лечебни заведения изобщо не са успели да сключат договор със здравната каса за тази година и няма откъде да се финансират. Други 158 са сключили договори за средно 48% по-малко клинични пътеки, което поставя под въпрос оцеляването им.

Без проблем за съществуването си остават 190 болници. Това сочат данните на здравната каса за почти приключилото договаряне за 2010 г.

Цените на тока ще зависят от качеството на услугата, информира "Сега". Това предвижда промяна в наредбата за ценообразуването, която ще бъде одобрена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Председателят на комисията Ангел Семерджиев съобщи, че очаква от 1 юли токът да поскъпне с до 5%.

Лошите заеми минаха 10 на сто, съобщава "Стандарт". Лошите кредити продължават да растат и през последния месец на 2009 г., като достигат ниво 10,60 на сто.

За пръв път в България границата от 10% прехвърлят и нередовните платци по жилищните кредити. Има увеличение на необслужваните заеми при всички видове продукти.

Фирмените задължения отчитат неизпълнение при 9,98 на сто от случаите. Потребителските кредити са нередовно обслужвани в 12,25%.

Плащаме допълнително за здраве от лятото, отбелязва "Монитор". До лятото ще имаме тристълбов модел на здравно осигуряване. Това обяви вчера председателят на парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов.

Според него през лятната сесия Народното събрание ще приеме необходимите промени в закона, които ще регулират появата и на дружества за допълнителното задължително осигуряване.

В момента здравеопазването е недофинансирано с близо 2,5-3 млрд. лева, смята депутатът.

Коментари 22
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

22 коментара
 
За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

ЕК дава 1,5 млрд. евро финансова помощ на Украйна

Свят Преди 5 минути

Първият транш от 4,5 млрд. евро беше предоставен на Украйна на 20 март

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

България Преди 30 минути

Консолидираните приходи на Групата за 2023 г. нарастват със 7% на годишна база, достигайки до 2 791 млн. евро

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

Асен Василев: Не познавам Марин и Стефан Димитрови

България Преди 2 часа

Василев: Тази изфабрикувана информация нека си я проверят всички разследващи органи

о

30% ръст на туристите у нас за зимния сезон

България Преди 2 часа

По данни на НСИ общият брой регистрации на туристи у нас е над 1,8 млн.

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 2 часа

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Европейски парламент

Европейският съюз с нови правила за повторна употреба и рециклиране на опаковките

Свят Преди 3 часа

Основната цел на регламента е противодействие на постоянното увеличаване на отпадъците

<p>&quot;Фито е уникален&quot;: Къде е наркобаронът, заснел музикален клип в затвора</p>

След 2 бягства от затвора: Къде е Фито, известният еквадорски наркобарон сега

Свят Преди 3 часа

Историята на известният еквадорски наркобарон четете в следващите редове

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 3 часа

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 3 часа

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 3 часа

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 3 часа

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 4 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 4 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 4 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 4 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 4 часа

Трите модела идват в България през май