28

К омисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД и наложи имуществена санкция в размер на 175 437 лв. или 0.1% от общия оборот на фирмата за 2017 г.

Дружеството е собственост на сестрата на депутата и лидер на политическа партия „Воля” Веселин Марешки – Нина Марешка-Иванова.

Марешки: Сделка за 50 млн. в основата на кабинета

Марешки пак на разпит, Цацаров: Невъзпитано и недостойно за мъж

Цацаров поиска имунитета на Марешки за рекет и заплахи

Марешки: Заплашват ме заради бизнеса с горива

Жалбата срещу „Трейднет Варна“ е за това, че е продавало прекалено евтини горива. Преписката е образувана по искане на Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД.

Според КЗК „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно на бензин, дизел и пропан-бутан на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@