15

Р айонен съд-Пловдив издаде днес условна присъда от три години на кмета на Карлово Емил Кабаиванов и лишаване от право да заема длъжността "кмет" за срок от 4 години.

Кабаиванов е признат за виновен в присвояването на почти 27 хил. лева европейски средства.

Емил Кабаиванов е признат за виновен в това, че в периода 24 април 2013 г. – 30 април 2014 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв., собственост на Община Карлово. Сумата е получено от общината по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Ако присъдата бъде потвърдена и от Окръжния съд в Пловдив, Кабаиванов няма да може да се кандидатира отново за кмет на Карлово на изборите наесен. 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета колегата си от Калофер Румен Стоянов. Поводът е изказване на Стоянов, в което той заявил, че 300 хил. лв,  отпуснати от държавата на общината, са били откраднати, без да е извършен ремонт, предаде NOVA.  

Комплексът в Калофер е в окаяно състояние от две години. Според туристи районът дори е опасен за посетителите.

„При изкачването на върха и слизането ни направи впечатление, че стъпалата тропат под краката ни. Тук идва толкова много народ и това не е нормално”, смята една от туристките.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@