0

З а първи път у нас ще се проведе инициативата „България дарява“, която обединява 115 общественозначими каузи от цялата страна и различни сфери от живота. От 22 до 31 март, всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да направи реалност.

Инициатори на „България дарява“ са 12 организации, които вярват, че всеки от нас може да допринесе за по-доброто развитие на нашето общество и средата. Те се обединяват около идеята да работят за развитие на дарителската култура и насърчаване на индивидуалното дарителство.

Тъкмо на „България дарява“ е посветен първият брой на Дарителския бюлетин на БДФ за 2019 г. В него ще научите повече подробности за самата инициатива и за начините да се включите в нея.

На сайта bulgariadaviava.bg всеки може да избере една или повече каузи и да разбере как може да ги подкрепи. В дарителската инициатива са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем, в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда.

Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

От 22 до 31 март всеки може да се включи в инициативата „България дарява“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@