1

О т 31 януари е в сила грипна епидемия в област Габрово. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Информацията е към 16.30 ч. на 30 януари 2019 г. Учебните занятия в област Габрово се преустановяват за периода от 31 януари 2019 г. до 5 февруари 2019 г.

Заради тенденцията за намаляване на заболелите от остри респираторни заболявания, Хасково също от утре отменя всички предприети противоепидемични мерки на територията на областта.

От утре РЗИ-Ловеч отменя грипната епидемия на територията на община Луковит.

Грипната епидемия се отменя и в Софийска област от 1 февруари, както и противоепидемичните мерки на територията на областта.

Грипната ваканция в област Разград се удължава. Това каза Галина Пенева от Регионалното управление на образованието пред агенция "Фокус".

Срокът на преустановения образователен процес в училищата се удължава по предписание на РЗИ до 4 февруари (включително).

Учениците ще се върнат в класните стаи на 6 февруари, когато започва и вторият срок.

Област Разград обяви грипна епидемия на 25 януари. Епидемиологичната обстановка остава усложнена, сочат данните на Регионалната здравна инспекция - Разград. 

В 1435 училища и детски градини днес, 30 януари 2019 г., са преустановени учебните занятия.

От днес в грипна ваканция са учениците от 52 училища в област Търговище, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Продължава грипната ваканция за учениците от 267 училища в София-град, от 194 училища в Пловдивско, 124 училища в област Благоевград, 122 училища във Варненско, 105 - в област Плевен, и 41 - в област Кюстендил.

В 83 училища в област Велико Търново, в 80 училища в област Хасково, в 70 - в област Русе, в 59 - в област Разград, и в 72- в област Кърджали, също няма учебни занятия.

Учениците от 61 училища в област Монтана, от 40 училища в област Враца и от 32 училища и три детски градини в област Видин също не ходят на училище.

Няма учебни занятия още в 11 училища в София област, в 7 - в област Ловеч и в 4 училища в община Белово, област Пазарджик.

Поради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян. 

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Във всички области, където е обявена грипна епидемия има преустановени учебни занятия. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@