16

Н еобходимостта от икономическо и политическо сближаване между страните от Северна, Южна и Източна Европа ще бъде основната тема на организираното от "The Economist" събитие "В търсене на съгласувана сигурност за растеж и просперитет", което ще се проведе на 12 ноември 2018 г. в София Хотел Балкан.

Чрез представянето на съгласувана стратегия за развитие и обсъждането й по време на дискусия за колективната сигурност, редица изтъкнати експерти и длъжностни лица ще фокусират общественото внимание върху значими въпроси, свързани с иновациите, растежа, инвестициите и реформите, които да доведат до намаляване на неравенствата в Европа.

По време на конференцията Рене Фридман, управляващ редактор в "EMEA", "The Economist Intelligence Unit (EIU)", ще представи доклада на "The Economist Intelligence Unit" за „Създаване на иновативни екосистеми за устойчиво развитие в Източна Европа“.

Участие в събитието ще вземат изтъкнати експерти, сред които са: Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП; Хокан Бускхе, президент и изпълнителен директор на SAAB AB; Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната, Министерство на отбраната; Олли Исотало, президент и изпълнителен директор на "Patria Oyj"; Михаил Костаракос, председател на Военния комитет на ЕС; Андреа Наппи, визепрезидент на "Eurofighter Export Fighters", Италия; Зоя Паунова, изпълнителен директор на "AstraZenecа" България, почетен генерален консул на Швеция в България; Илияна Цанова, заместник-изпълнителен директор, Европейски фонд за стратегически инвестиции; Марсел ван дер Хоек, изпълнителен директор на ABB България; Стефан Воденичаров, съпредседател на сдружение „Българска отбранителна индустрия“, Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи; Атанас Запрянов, заместник-министър на отбраната; Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България.

Програмата на събитието можете да намерите тук.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@