118

П редседателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, заяви пред журналисти в Пловдив, че президентът Румен Радев е последователен единствено в това да защитава интересите на една фирма.

„Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен – е да защитава интересите на една фирма“, заяви той.

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия, той отбеляза, че

амбицията е едно, но реалните възможности са друго.

„Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза“, каза Цветанов, цитиран от партийния пресцентър.

„Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години.

Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом“, изтъкна Цветанов.

Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом“. Председателят на ПГ на ГЕРБ сподели увереността си, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС и добави, че ЕНП е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа. „Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза“, отбеляза той.

Цветан Цветанов подчерта, че

европейски избори ще бъдат много тежки,

като всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование. „Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори. Иначе ПП ГЕРБ счита всички свои кметове за успешни. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца след като стана кмет на Стамболийски – успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия“, каза още той.

По-късно днес пред актива на ГЕРБ - Пловдив-област Цветанов е заявил, че европейските избори ще покажат какъв резултат може да очакват на местните. Според Цветанов,

победа на ГЕРБ на евровота ще им даде спокойствие за провеждането на местните избори, защото в момента БСП търпи само негативи,

които пряко са насочени и към нейния лидер Корнелия Нинова.

По думите му, успехът би мотивирал още повече членовете на ГЕРБ. Цветанов е призовал за пълна мобилизация за кметския вот, за да бъде постигната убедителна победа. Затова, по думите му, е важно правилно да бъдат подбрани кандидатите. Те трябва да носят положителен заряд, да са близо до хората, да чуват проблемите им и да ги решават.

„В момента ГЕРБ управлява 130 общини, в които живеят пет милиона души. Ако си свършим добре работата, можем да спечелим поне още 30 общини на местните избори“, е посочил зам.-председателят на партията.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@