9

Г лавният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на ВСС освобождаване на военен следовател от длъжност, информираха от пресцентъра на прокуратурата.

Причината е, че майор Георги Петров от Военно-окръжна прокуратура - София е осъществявал букмейкърска дейност, която е несъвместима с работата му в орган на съдебната власт.

При направена проверка от Военно - апелативна прокуратура е установено, че Петров е завършил обучение за букмейкър, след 27.04.2018 г. и към настоящия момент е работил като букмейкър по договор за възлагане и извършване на букмейкърска дейност и споразумение за ползване на терминал в бекмейкърски пункт. 

Военният следовател Петров извършвал дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5% от брутната сума по направените залози.

Той е бил упълномощен от дружество, собственост на неговата съпруга и е разпространявал билети за моментална лотарийна игра срещу месечно възнаграждение в размер на 6 процента от стойността на продадените лотарийни билети.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@