5

Б ебе, родено с рядка аномалия, има нужда от спешна животоспасяваща операция. Марая от Ловеч има атреза на жлъчните пътища и липса на жлъчен мехур. Родителите й разказват, че надеждата им е скъпоструваща трансплантация на черен дроб в чужбина.

Такива операции струват между 250 000 и 300 000 лева. 

"След раждането на дъщеря ни преди 2 месеца всичко беше наред, до момента, в който преди около месец се установи, че жълтеницата ѝ не минава.

От нашата болница в Ловеч, Марая беше препратена към Окръжна болница в гр. Плевен. След 1 седмица неуспешни лечения и повлияване на жълтеницата, беше изпратена в гр. София- към единствената детска педиатрична клиника „Проф. Иван Митев“ за престой от още 2 седмици", пишат родителите.  

"Още по-лошото е, че нямаме много време на разположение и трябва да съберем сумата до Нова година, защото ще се развие цироза на черния дроб от натрупване на големи количества билирубин...
За нас е непосилно да извадим такава сума и след като научихме диагнозата, започнахме да търсим помощ от фирми, хора и организации за набиране на средствата", пишат разтревожените родители. 

"Чакаме оферти за лечение от няколко клиники, водещи в областта на трансплантация на черен дроб, като: Queen Elizabeth Hospital in Birmingham. В следващите няколко дни пак сме на контролни прегледи за следене на показателите ѝ. Ние правим всичко по силите си, но без вас… усилията ни ще са като битка с вятърни мелници.

Моля ви, дайте шанс на нашето мъниче за живот!
Надяваме се да се отзовете на молбата ни и да разпространите нейния случай, за да стигне до повече хора, които биха дарили. Всеки дарен лев и всяко споделяне на кампанията ѝ са от огромно значение!
Благодарим ви!", така завършва посланието на родителите. 

Дарителската сметка на името на болното дете:

УниКредит Булбанк

IBAN: BG83UNCR70001523369899

 BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Марая Пламенова Кръстева 

Може да дарите в:
-банков клон
-каса на EasyPay
-Еконт-пускате парички към банковата сметка,получател Марая Пламенова Кръстева,град Ловеч,за телефон давате Вашият.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@