Маги Халваджиян: Обичам хора, които правят нещата със сърце
Източник: netinfo
6

"След куп музикални формати, произведени и излъчвани в България, вече на всички е ясно, че единствено "Х фактор" открива истински таланти, които продължават творческия си живот и след приключване на формата", категоричен е продуцентът Магърдич Халваджиян.

Халваджиян винаги е искал да се занимава с кино, а магията на Холивуд е мечта и до днес. Живял във Варна, Италия и Москва, където завършва училище за цирково майсторство, а след това и режисура в Нов български университет, София. После животът му влиза в неочаквана посока.

От средата на 90-те започва да се занимава с продуциране, като в биографията си има вписани над 450 заснети клипа и реклами, а предаванията му са едни от най-успешните и гледаеми в българския тв ефир.

Името му свързваме с многобройните проекти, сред които "Господари на ефира“, "Х фактор", "България търси талант", "Ол инклузив", "Пълна лудница“, "Море от любов“, "Имаш поща“, "Стар Академи“, "Сладко отмъщение“, "Пълна промяна“, "Ясновидци“, "Игра за милиони“, "Страх", както и сериала "Седем часа разлика".

Поводът за разговора ни е наближаващият старт на третото издание на музикално шоу номер 1 в света - "Х фактор", което ще стартира в ефира на Нова ТВ утре - 9 септември от 21:00 ч.

Какво разказа Халваджиян за новия сезон на музикалното предаване, ще се срещнем ли зрителите с много нови таланти, ще има ли промени в третото издание, защо журито остава същото и в кое се крие магията на "Х фактор" - вижте в интервю с продуцента на шоуто в България с Наталия Такова-Мазгарева от Vesti.bg:

- Предишните две издания доказаха, че това е единственото музикално шоу, което „ражда“ наистина звезди у нас. Качествата като талант, поведение пред публика и т.н. са ясните критерии. Но като човек, който има пряк досег до родния шоубизнес от години наред, бихте ли могъл да кажете кои са човешките качества, които трябва да притежава един участник в шоуто, за да се задържи на някакво ниво и след края на предаването?
- Основните качества, които задържат хората в шоубизнеса, са работохолизъм, постоянство и самодисциплина. В годините забелязах, че много талантливи хора унищожават кариерата си точно поради липсата на тези няколко качества. Рафи е изключителен пример за това как с талант, много работа и постоянство успява вече четири години след края на първи сезон на "Х фактор", в който той стана победител. Поради особеностите на българския пазар, в който не можеш да правиш огромни концерти по стадиони, нашите звезди пълнят клубове и имат събития в по-малки зали и това не е общоизвестен факт, но може би това, което не знаят хората е, че Рафи почти няма ден, в който да не е ангажиран някъде.

- Досега попадали ли сте на участници, които се взимат прекалено на сериозно след започването на предаването и всъщност (без да назовавате имена, ако не искате), те превърнаха ли се в успешни изгряващи звезди на родната музикална сцена?
- Никой продуцент не иска да работи с артисти, които са егоистични и денонощно се възхищават на собственото си Аз. На Запад има такива, но огромният пазар и техните качества им позволяват да оцелеят. В България всеки такъв артист е обречен – и да, виждал съм доста такива – и в крайна сметка нещата за тях никога не свършват добре.

- С какво новият сезон на „Х фактор“ ще бъде по-различен от предходните?
- Когато нещо е успешно, най-голямата грешка, която може да се допусне, е да се правят големи промени в него. Естествено, че тази година ще има "ъпгрейд" (бел.ред. освежаване) на "Х фактор", естествено, че ще има малко по-различни неща, естествено, че ще има изненади за зрителите и участниците, но "Х фактор" е "Х фактор" – такъв какъвто е. Перфектно измислена формула, която направи "Х фактор" музикално шоу номер 1 в света.

- Очакваме впечатляващи таланти и тази година, но кои са Вашите фаворити – опишете на какви хора попаднахте по време на кастинга, които Ви накараха да настръхнете?
- Учудващото тази година е, че се появиха изключителни гласове и таланти между 14- и 16-годишна възраст. Тази година мъжката конкуренция е много сериозна. Във всички категории: момичета, момчета, групи и 25+, има представители, които биха могли да спечелят тазгодишното издание на "Х фактор".

- А в сравнение с минали години, този път имаше ли много „образи“, които отидоха на кастингите, просто за да ги дадат по телевизията?
- По-скоро имаше хора, които са искрено убедени в таланта си, който всъщност е илюзорен. Винаги ме е удивлявала липсата на правилна самооценка у хората. Наред с изключително талантливите претенденти, които се явиха на кастингите, се явиха и хора, които не могат да изпеят и една нота вярно. Но това, естествено, е част от шоуто. Мисля, че зрителите много ще се забавляват с някои от тези участници. Но за мен е по-важно зрителите да оценят истински талантливите хора в третия сезон на "Х фактор".

- На какво според Вас се дължи жаждата у българина да бъде известен, дори и ако няма особен талант, с който да докосне публиката?
- Това е жажда на всеки един обитател на земното кълбо. Българинът не се отличава в това си желание от жителите на всички останали държави по света. Освен това, в България и по света, вече има много примери за това как откровено некадърни и не много интелигентни хора стават медийни звезди и от това получават някакви дивиденти. Този тип хора не разбират, че случаен успех няма; че дори да станеш звезда за три дни, истинският успех иска истински качества, които ще задържат определения човек на върха 20, 30 или 40 години.

- Изборът на журито – Мария, Любо, Заки и Саня. Това са същите хора като от предходния сезон. На какъв принцип решихте да повторите лицата – характеристиката на продукцията го налага или се доверявате на сигурното.
- Както вече казах, никой не променя формули, които работят. Миналата година Любо, Заки, Мария и Саня бяха забавни, остроумни и истински вярващи в това, което правят. Обичам хората, които правят нещата със сърце.

- Кое е най-хубавото нещо в „Х фактор“ лично за Вас. Защо се захванахте с продуцирането у нас на това шоу, какво вътрешно удоволствие Ви носи именно то?
- След куп музикални формати, произведени и излъчвани в България, вече на всички е ясно, че единствено "Х фактор" открива истински таланти, които продължават творческия си живот и след приключване на формата. Замислете се кои имена си спомняте от други формати от близкото минало и спомняте ли си въобще имената на победителите от тези музикални формати? "Х фактор" се превърна в институция дори на малък и беден пазар като нашия.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Майка към дъщеря: - Дъще, мъжът трябва да се избира умно! Виж баща си - разбира от електричество, от водопровод, от мебели, може да поправи…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мостът бе частично срутен

"Цяло чудо, че е оцелял": Какво разкри съпругата на работник на моста в Балтимор, който се срути

Свят Преди 2 минути

Зет ѝ е сред загиналите, а племенникът ѝ все още се издирва-вероятно мъртъв

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

ПП-ДБ предлага създаването на временна комисия за пътната карта на „Турски поток”

България Преди 5 минути

От ГЕРБ-СДС поясниха, че темата не е коментирана по време на преговорите

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

45 души загинаха, след като автобус падна от мост в Южна Африка

Свят Преди 51 минути

Единственият оцелял е осемгодишно дете

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

Йорданов: Настоящата Конституция е факт заради недомислица и страх в ПП-ДБ

България Преди 1 час

Тя трябва да е написана така, че никой да няма възможност да вкара страната в криза, коментира той

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Експлозия в най-голямата петролна рафинерия в Румъния

Свят Преди 1 час

Властите съобщават, че няма жертви, правят се измервания за определяне на степента на замърсяване на въздуха

Теменужка Петкова

Теменужка Петкова за "Турски поток": Ние притеснение нямаме, ПП-ДБ да създават колкото си искат анкетни комисии

България Преди 1 час

Според Томислав Дончев повдигането на темата показва "политическа безпомощност"

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

„На път за Шенген” в „Темата на NOVA“

Любопитно Преди 1 час

Не пропускайте тази събота след централната емисия новини

НАТО

Сълзи и ентусиазъм: 20 години България в НАТО

България Преди 1 час

Разходете се през събитията отпреди 20 години с нас

<p>&quot;Не сме виждали подобна ситуация от 1945 г. насам&quot;</p>

Туск: Започна нова ера на войни

Свят Преди 1 час

Тя бе поставена с руското нахлуване в Украйна преди малко повече от две години, заяви премиерът на Полша

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

Тестват сирените за въздушна тревога в София, ето кога

България Преди 1 час

Това съобщиха от Столичната община

<p>Край на хартиените рецепти за антибиотици</p>

Хартиените рецепти за антибиотици остават в историята, от понеделник - само по електронен път

България Преди 1 час

Издадените до неделя (31 март) хартиени рецепти имат валидност от 30 дни и могат да се изпълняват в аптеките

Петролната индустрия на Путин е в беда

Петролната индустрия на Путин е в беда

Свят Преди 2 часа

За да се справи с риска от недостиг на вътрешния пазар, тъй като руските рафинерии са подложени на мащабен спешен ремонт, Москва се обърна за помощ към своя ключов съюзник и съсед Беларус

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Добро дело: Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари (ВИДЕО)

Вдъхновени истории Преди 2 часа

Децата веднага предали чантата с парите на ръководството на училището

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,7 в Гърция

Свят Преди 2 часа

Към момента няма данни за жертви или нанесени материални щети

Снимката е илюстративна

Над 14 милиона германци са бедни

Свят Преди 2 часа

Всяко пето дете в Германия е засегнато от бедност