Люси Дяковска: Всеки ден намирам нещо, което да ме изненада
Източник: netinfo
6

- Здравейте, Люси! Отдавна не сте се появявала на малкия екран, какво се случва с Вас? Какво ново?

Ежедневно съм на път и работя. Това са проекти от последните няколко месеца – от една страна, пея, от друга страна - участвам в спортните мероприятия на немските пощи. Това да съм на сцена и да пея не е ново – не съм спирала да бъда активна като артист, независимо от проектите, с които се занимавам – дали с мюзикъл или в шоу с други изпълнители, или самостоятелно. Единственото ново всъщност е може би различната публика, която идва на концерите сега.

- Съвсем скоро стана ясно, че ще бъдете член на журито в новия сезон на „Х фактор“. Как дойде предложението, веднага ли приехте?

- Предложението дойде от продуцентите. Това е техен избор и идея. Аз никога не съм приемала и правила неща, които не са ми били присърце и винаги е било важно проектите, които правя да ме вълнуват. Х Фактор е точно такова предаване. Още когато старира много ми допадна, че журито не само избира и с известна дистанция напътства кандидатите, но в случая е и ментор. Те са хората, които помагат на талантите в най-добрия случай да стигнат до финала и дори и да не стигнат до финала, да намерят своето развитие на сцената. Това ще бъде може би най-прекрасното нещо за мен като част от този формат.

- Всъщност, Вашият звезден път стартира именно от кастинг на музикално предаване преди 15 години – Popstars. Какво помните от онзи период – вълнения, емоции, сблъсъка с голямата сцена и славата?

Мисля, че и дни няма да ни стигнат да изброя какво помня от този период, защото помня абсолютно всичко, почти всеки детайл. Помня хубави моменти, помня трудни моменти за мен и за моите колежки от Ноу Ейнджълс. Ние имахме голямата радост да се срещнем с една публика в един период от време, в който да бъдеш популярен поп изпълнител беше нещо, което трудно можете да си представите – крещящите почитатели пред хотелите, в най-различна възраст, които с десетки часове стоят и ни чакат да се приберем от участие, коли, които те следят, конвои от полиция, самостоятелни турнета пред публика от 15,000 души на концерт. Това са неща, които много трудно могат да бъдат описани, защото това е емоция.

- Ако сега трябваше да се явите на кастинг, коя би била песента, с която бихте се опитала да блеснете пред журито?

Ще бъде същата песен, с която явно блеснах пред журито през август 2000-та година. Това е River Deep, Mountain High на Айк и Тина Търнър.

- Като ментор, какви съвети и насоки бихте дала на бъдещите музикални звезди на България?

- Винаги съм мислила, че е много трудно да кажеш на някого как трябва да върви по пътя си, защото абсолютно всички изживявания – добри или не толкова добри, трябва да ги почувства самият артист, за да разбере и за да знае кое е добро за него и кое не е, какво би трябвало да повтори и какво не.

Мисля, че времето ми като ментор ще ми даде възможността да споделя стотиците и хиляди изживявания, които аз съм имала, да споделя може би дори емоционалната слабост, която съм имала през годините, която ме е направила още по-силна, да им дам по-скоро възможността да видят как е бил моят живот и, ако могат да правят паралели за себе си, да се разпознаят в едно или друго изживяване в своя път.

От професионална гледна точка много се надявам да можем да работим вокално заедно. Вярвам, че мога да им помогна по отношение на сценично поведение, как да се отпуснат на сцената, защото има много таланти, за които сцената е нещо чуждо, място, на което не се чувстват много добре и разбира се, моята работа ще бъде да променя това - ако те не намерят своя дом на сцената, ще е много трудно за тях да вървят по пътя към успеха.

- Какви качества трябва да притежава човек (освен музикален талант, разбира се), за да се задържи на вълната и след края на участието си в музикален формат? Какво Ви струваше на Вас това и как го преодоляхте?

Има неща, които човек никога няма да преодолее... какво ми струваше... за мен това беше един петък, когато бях на правилното място и знаех какво искам. Бях уверена, че заслужавам място в тази група и дадох всичко от себе си. Едно много важно нещо, което аз винаги съм притежавала, е било професионалната дисциплина и като цяло, дисциплина като човек, и много голямо уважение към труда на останалите хора.

В Германия - държавата, в която успях да се реализирам като артист и съм позната като такъв, защото в България никога не съм имала подобна възможност, тези качества са изключително ценени. Това много помогна да впечатля моето жури тогава, преди 15 години, не само певчески. Формирането на една група е нещо много по-комплексно от това да избираш индивидуален изпълнител, който след това работи само за себе си.

- С какво трябва да бъдат наясно бъдещите участници – може би, че славата има две страни и не всичко е блясък? Или пък, че зад популярността стои много и усърдна работа?

И двете, но мисля, че второто е много по-важно от първото. Напълно възможно е славата да донесе само блясък, ако човек успее да се дистанцира от всичко, което го натъжава. За известно време, ако си много успешен артист, може и само да се носиш на гребена на вълната.

За популярността в каквото и да е отношение – спортист, артист, актьор, дори и мениджър, банкер, дори и да не е пред масова огромна публика, а сред средата си, винаги трябва да има добра причина за това. В над 90% това винаги е заради усърдната работа и заради постоянството. Това е много важно – дисциплина, постоянство и желание.

Когато имаш възможност да подаряваш една определена емоция на хората, няма как да не искаш да бъдеш усърден и да не искаш да бъдеш постоянен, защото на мен лично тази емоция ми дава още повече енергия и още повече желание да върна това обратно. Мисля, че е много грешно да се явяваш в кастинг формат, защото искаш да станеш известен. Искрено се надявам талантите тази година да не съзират това като основна цел, а наистина да осъзнават, че по някакъв начин с това, което правят, те дават една емоция на хората, която да ги отведе на друго място и далеч от тяхното ежедневие.

-. Вие и друг път сте била жури в подобни музикални формати – мислите ли, че има какво да Ви изненада?

Всеки ден намирам нещо, което да ме изненада. Колкото повече запазвам детското в себе си, толкова по-лесно позволявам хора, емоции и ситуации да ме изненадват. Това е много характерна черта от моя характер – много съм първична и много бързо се впечатлявам от нещо, което е много хубаво, позитивно и положително. Постоянно ще има неща, които да ме изненадват, защото аз винаги нося нагласата в себе си, че всичко, което ми се случва, ми се случва за първи път; че всичко, което чувам, чувам за първи път и всичко, което виждам, виждам за първи път.

- Какви хора бихте искала да видите на кастингите – датите вече са обявени?

Искам да видя хора, жадни да творят, да експлоадират на сцената, да направят всичко на сцената, за да спечелят аплодисментите на публиката. Това, че трябва да имат певчески талант, е безспорно условие.

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 1 час

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 1 час

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 3 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 3 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 3 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 3 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 4 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 4 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 4 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 4 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 4 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 4 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 4 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 5 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове