6

П ринц Хари пусна сърцераздирателни снимки от Африка в кралския "Инстаграм".

Избраните фотографии и видеа са от работата му като доброволец по опазване на дивата природа това лято, редом с местни рейнджъри, отзоваващи се на сигнали за убити животни и проблеми с бракониери.

31-годишният принц лично е заснел всички сцени от пътуването си в Танзания, Южна Африка, Ботсвана и Намибия.

Той ги публикува в профила на двореца Кенсингтън тази сряда, когато бе на официално посещение в националния парк Крюгер в Южна Африка.

Там на принц Хари бе показан и женски носорог с нейното малко, безмилостно убити с мачете от бракониери заради роговете им - един от най-ценните материали в света,.

Шокиран и безмълвен в ужаса си, принцът промълви само, че тези хората ще бъдат заловени. "Това принадлежи на Южна Африка, но е било откраднато от чужди хора", каза той.

На една от качените от него снимки Хари дори помага на специалисти да отстранят роговете на носорози, в отчаян опит да ги направят "непривлекателни" мишени за бракониерите.

Техните атаки, в търсене на материална изгода от контрабандата на рогове, застрашават сериозно популацията на вида .

В една от снимките принц Хари прегръща африкански слон, лежащ упоен в саваната. Как може само миналата година да са били избити 30 000 слона, пита той в поста си.

На друга пък е толкова близо до носорог, че сякаш гледа директно в очите страховитото животно.

Да виждаш огромните скелети на толкова слонове и носорози, пръснати из Африка, с извадени рогове и бивни, е безмислена загуба на красота, пише още принц Хари.

Припомнете си пък как принц Хари се обърна към маорите при посещението му сред тях:

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@