К арфиолът често се препоръчва в хранителните режими за отслабване, защото се причислява към храните с отрицателен калориен баланс.
Той съдържа вещества, които активират специфични ензими в тялото, в резултат на което борбата с токсините от обмяната и околната среда става по-лека.
Ето защо днес Милена готви супа с карфиол:
Необходими продукти:
1 малък карфиол
1 глава лук
2 с. л. грис
сол
черен пипер
вегета
1 ч. ч. прясно мляко
50 гр. масло
Поставете карфиола в загрята подсолена вода и похлупете с капак, за да заври по-бързо.
Щом карфиолът омекне, го изваждаме от тенджерката и на негово място изсипваме ситно нарязания лук.
Докато лука омеква, нарязваме карфиола на дребно. Прибавете го отново в тенджерата заедно с маслото, подправки и млякото.
Изчакайте супата да кипне и добавете гриса, с който супата ще се сгъсти.
Намалете котлона и оставете гриса да набъбне. Сервирайте с нарязан копър.
Още вкусни идеи за супа:
Как да си сготвим една "семейна класика" - вкусна супа топчета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!