Причините да се панира, вместо просто да се пържи са много, но най-съществената е, че продуктът остава сочен.
Златистата коричка играе ролята на защитно покривало, което запазва добрите качества на подготвеното месо, риба или зеленчуци.
Кулинарните журнали изобилстват от рецепти за паниране, днес Милена ще ни покаже азиатска, която е подходяща за зеленчуци.
Необходими продукти:
1 зелена чушка
1 червена чушка
½ тиквичка
3-4 гъби
1 морков
За панировката:
1 жълтък
300 мл. студена вода
¼ ч. л. сода за хляб
1 ч. л. сол
5-6 кубчета лед
250 гр. брашно
150 мл. олио
Нарежете зеленчуците на лентички.
Следва направата на панировката.
В купа смесете студената вода и жълтъка. Разбийте си с тел и постепенно добавете брашното.
Когато тестото стане по-течно, сложете и кубчетата лед.
Целта е през цялото време панировката да е много студена, защото по този начин става много по-пухкава, ароматна и мека, когато се изпържи.
В тиган изсипете слънчогледово олио и го изчакайте да се сгорещи.
Потопете лентите от зеленчуците в панировката и веднага ги пуснете в тигана да се опържат.
Когато получат златиста коричка, са готови за похапване.
Ако тази рецепта ви е допаднала, защо не видите още:
Как да си направим кюфтенца по датски
Една супер рецепта за овчарски пай
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!