131

В место да се освободи от Цветанов, Борисов избра да пожертва Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, като ги вкара в блатото на Цветанов. Това е записано в становище на председателя на ДПС Лютви Местан за резултатите от националното събрание на ГЕРБ, разпространено от пресцентъра на партията му.

В становището се посочва, че това не е никаква промяна, а жалка имитация на промяна. Не двама, а всички кметове на ГЕРБ да бяха избрани за заместник-председатели, не можеха да скрият безспорния факт, че Цветанов остава, при това с непокътната власт. Всички останали са камуфлаж. Тук номерът на Борисов няма да мине, констатира Местан.

ГЕРБ стават все по-същите, остават си същата авторитарна партия, макар че вече е по-правилно да се говори за авторитарен дуализъм, при който председателят на партията е в тежка зависимост от заместника си, се отбелязва в становището на председателя на ДПС.

Борисов е достоен за съжаление, защото явно е заклещен здраво от Цветанов. Няма накъде да мърда. Ще си носи воденичния камък, с който са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ - силовашката квазипартия на задкулисието в българската политика, анализира Местан.

Според председателя на ДПС оттук нататък каквото и да е единодействие или съвместно действие на останалите партии, особено от дясното, с ГЕРБ е съглашение с Цветанов. Общото им членство в ЕНП няма да ги оправдае пред демократично мислещия избирател, прогнозира Лютви Местан.

Неслучайно и Костов потвърди тезата, че така ГЕРБ запушва всяка възможност за нова, дясна алтернатива, допълва председателят на ДПС.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@