810

П редседателят на ГЕРБ Бойко Борисов е преизбран за лидер на партията, предаде репортер на БГНЕС. Борисов бе преизбран единодушно с 1102 гласа. Нямаше против и въздържали се. 

Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кмета на София Йорданка Фандъкова, досегашния зам.-председател Цветан Цветанов и кмета на Бургас Димитър Николов.

Зам.-председателите бяха избрани единодушно с 1101 гласа, без въздържали се и без против.

С тримата зам.-председатели - Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цветанов, мисля, че Изпълнитлната комисия на ГЕРБ ще се управлява по-добре, каза пред журналисти Борисов след края на събранието на ГЕРБ. С новите членове – Цецка Цачева като парламентарист, Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова – мисля, че усилваме дясно-центристката ориентация и експертизата, и новата коалиционна култура, както я наричат някои, за да имаме повече възможности за контактуване с повече хора, добави Борисов.

Той заяви, че е доволен, от това, че председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол е на събранието на ГЕРБ. Дол отчете в доклада, че партия ГЕРБ е първата в новата история на България, която побеждава за пореден път на парламентарни избори, каза още Борисов. Дол заяви, че екипът на ГЕРБ, който е бил представен днес трябва да подготви бъдещето. Според него ГЕРБ са се справили много добре с управлението. Борисов не е губил никога избори. Това, което трябва да подготви в момента е алтернативата, промяната. Дол харесвал Борисов, защото бил лидер, шеф, бил праволинеен, продължавал битката си и пазел ценностите си.

Сред официални лица бяха и председателят на Християндемократическо движение Ян Фигел, евродепутатът от групата на ЕНП и член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Аугустин Диаз Де Мера, председателят на Европейския съюз на сеньорите Ан Херманс, председателят на младежката организация на ЕНП Константинос Киранакис и председателят на Европейските студенти демократи Ева Мажевски.

Видео обръщение пред делегатите правиха председателят на френската делегация в Групата на ЕНП в ЕП Жан Пиер Оди, председателят на парламентарната група на Испанската народна партия Алфонсо Алонсо и председателят на Християн-демократическия съюз, Литва Андриус Кубилиус.

Депутатът Александър Ненков откри днес Третото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ. На събранието ще бъдат гласувани промени в устава на партията и ще бъдат избрани ръководни органи на ГЕРБ.

От ГЕРБ излязоха и с резолюция, в която се казва, че страната се нуждае от базисни реформи. "Призоваваме трите управляващи партии да чуят и уважат гласа на гражданите, които месеци наред не спират своя протест и да отговорят на исканията им.

Настояваме за решение на НС, което да насрочи и проведе референдум за реформа в изборното законодателство заедно с вота за Европейски парламент",

посочват от ГЕРБ. "Заявяваме, че ще насочим нашите усилия и действия за напредъка на България и нейните граждани по пътя на европейското развитие на България. Убедени сме, че то може да се осъществи само с ускоряването на икономическия растеж на българската икономика чрез модерни производства, иновации, ИТ технологии, модерно и екологично земеделие. Съзнаваме, че страната се нуждае от провеждането на базисни реформи в демократичните институции и изборни практики, в правосъдната и правораздавателната система, в здравеопазването и социалното осигуряване, в борбата с престъпността и корупцията. Обявяваме за основен приоритет развитието на българската наука, образование и култура, защото гледаме на тях като на основен мотор за ускоряване на икономиката, повишаване качеството на работната сила, намаляване на младежката безработица", обявяват в резолюцията си от партията на Борисов.

ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърдим европейските ценности и да затвърдим това, което е

партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България,

каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Ние се нуждаехме от промяна, но трябваше с изграждането на ПП ГЕРБ да положим много усилия, усилен труд за да се подготвим за новите предизвикателства. Трябваше да говорим ясно, да назоваваме проблемите с истинските имена и винаги а се придържаме към истината”, заяви Цветанов.

„Много бързо успяхме да учредим структури във всички 264 общини. Имаме 356 клуба, 430 служители, назначени и работят за ПП ГЕРБ във всички тези офиси. 2006 г. започнахме с 400 членове, 2009 г. – имахме 44 000 членове. През 2010 г. членовете станаха 54 000, през 2011 г. – 65 000, през 2012 г. – 72 000. През 2013 г. имаме 78 000 членове”, посочи Цветанов.

Помощта, предоставена от ГЕРБ, е 8 777 000 лева,

каза зам.-председателят на ГЕРБ. „Винаги се стараехме да откликнем на всяка една чисто човешка нужда. Структурите успяха да формулират правилните решения, да помогнем на много хора, които се нуждаеха от лечения, да помогнем в село Бисер, в Перник, където бяхме част от помощта, която беше видима, разбираема и получихме подкрепа”, заяви Цветанов.

„Партия ГЕРБ даде 1 милион лева за град Перник. Помогнахме на Фонда за лечение на деца над 1 200 000 лева”, посочи той. „Юни 2009 г. беше важната дата за партия ГЕРБ. Над 1,6 милиона гласоподаватели дадоха доверието си, успяхме да победим в 26 района, успяхме да съставим правителство на малцинството. Това беше началото на подема на България към европейската интеграция и перспектива”, каза Цветанов.

На събитието присъстваха над 250 гости от България и чужбина

и около 1108 делегати от цялата страна. В началото на форума на делегатите бе представен видео материал за постигнатото от партията след последните парламентарни избори.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@