Х имик от университета на Ню Хампшир създаде кафе, което е полезно за сърцето като червеното вино, съобщи Асошиейтед прес.
Напитката е обогатена с ресвератрол – естествен антиоксидант, характерен за люспите на гроздето.
Според технологията му ресвератролът се добавя по време на печенето на зърната.
Химикът Глен Милър първоначално съчетал кафето с ресвератрола в кухнята си. По-късно учредил компания за производството му.
Той твърди, че една чаша от създаденото от него кафе осигурява същото количество ресвератрол като чаша червено вино.
Вижте няколко интересни факти за кафето във видеото:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!