2

К олко е хубаво, когато домът ни изобилства от книги! До момента, в който се окаже, че любовта ни към тях може да има отрицателни последствия, които границите на дома ни усещат най-добре. Рано или късно, пространството идва малко за цялото разнообразие от жанрове и автори, а при мисълта да се разделим с някои от книгите ни заболява отляво.

С натрупването на издания се изкушаваме просто да ги забутаме в някой ъгъл или да ги натъпчем в кашони. Това обаче не е особено удовлетворяващо, защото част от радостта, която ни носят книгите, е свързана с това да съзерцаваме колко хубаво стоят на рафтовете у дома.

Затова е добре да се научим как можем да им намерим такова място, че хем да не взимат много пространство, хем да получим естетическа наслада от начина, по който сме ги разположили.

ВИЖТЕ НЯКОЛКО ОРИГИНАЛНИ ИДЕИ ЗА ТОВА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

И още няколко съвета, когато подреждате книгите си у дома:

Източник: iStock/Getty Images

- Разделете книгите с твърди и с меки корици с книгоразделител или друго. Така първо ще ви бъде по-лесно, когато искате да откриете някоя книга, а и не рискувате издание с по-тънки корици и малък размер да се изгуби в библиотеката.
- Подредете книгите по цветове - като започнете от най-любимия си, разбира се. По този начин библиотеката у дома не само ще е добре подредена, но и много красива.
- Подредете книгите си по жанр или автор.
- В средата на рафта сложете любимите си заглавия, така винаги ще ги откривате лесно и бързо.
- Групирайте книгите, които все още не сте прочели и ги отделете по някакъв начин от останалите - така ще знаете какво още ви остава да прочетете и ще спрете да го отлагате.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитни новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@