12

Н е Apple, а Tesla ще е компанията, която ще направи следващия огромен хит при технологиите. Това смята съоснователят на Apple Стив Возняк. Илон Мъск ще бъде човекът, който ще е зад технологията, която ще изненада всички, казва Возняк в интервю за Bloomberg Canada.

Седем малко известни факта за Apple

Ерата на Apple приключи, смята Питър Тийл

"Мисля, че Tesla върви в най-добрата посока. Те вложиха много усилия в доста рискови неща... Започнаха с кола - Tesla Model S, която която нямаше много смисъл от гледна точка колко трябва да произведат, за да е успешна и какъв ще е пазарът. Тя обаче отговаряше на идеала на един човек как да изглежда красиво, елегантно и лесно за използване устройство", коментира Возняк.

Махането на жака за слушалки от iPhone е грешка, смята Стив Возняк

"Колата реално беше създадена, за да отговаря на живота на Илон. Каква кола би харесал той? Когато правиш нещо за себе си, знаеш какво харесваш, какво искаш и така се създават най-добрите продукти", казва Возняк. Именно защото Мъск следва собствените си мечти и не цели просто да задоволява пазарни нужди, има най-голям шанс да създаде новата технология, която ще се хареса на всички, смята Возняк.

Тежки обвинения за условията на труд в завода на Tesla

Илон Мъск загатна за първия товарен влекач на Tesla

"Вижте компаниите като Google, Facebook, Apple и Microsoft, които промениха света. Tesla включително. Обикновено те са създадени от млади хора. Не са се появили като идея на голяма корпорация", допълва той.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@