3

П роблем в платформата Google Cloud доведе до мащабен срив на множество онлайн услуги в САЩ и Европа в нощта срещу понеделник. Засегнати бяха не само услуги на Google, но и на трети компании като Snapchat, Discord и дори сървъри на видеоиграта Rocket League.

YouTube се срина

Облачната услуга на Google е сред най-популярните след Amazon Web Services и Microsoft Azure. Много компании я използват, за да осигуряват нужната инфраструктура и ресурси за онлайн услугите си.

Компанията съобщава, че причина за проблема е високо натоварване на мрежата в източната част на САЩ и Канада. Това се е отразило и на достъпа до услуги в останалите части на САЩ и части от Европа и Южна Америка, макар проблемът да не е бил толкова сериозен. За повечето потребители извън източните части на САЩ достъпът до засегнатите услуги е бил по-бавен.

В  по-сериозно засегнатите райони, сред които са и части от Великобритания, достъпът до услугите е бил невъзможен за около час. Google съобщава единствено, че е открила причината за проблема и вече го е решила. Достъпът до услугите вече е възстановен, като компанията коментира, че ще направи допълнителна проверка и ще предприеме още мерки, за да не се повтаря този проблем.

Фейсбук и Инстаграм се сринаха

Това е втори случай на по-сериозен срив на услуги на Google за последните две седмици. В края на май YouTube беше недостъпен за известно време.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@