Samsung постави началото на новата „Ера на изживяванията“
Източник: Samsung
1

Н астоящата 2020-та година е специална - тя поставя началото на новото десетилетие и дава основа за равносметка и обобщение на постигнатото досега.  Затова и за много индустрии 2020-та година носи символика.

В света на технологиите очакванията към новото десетилетие са доста големи: навлизане на роботите, мобилните мрежи от ново поколение, умни домове и още много други решения. Всички те ще бъдат сред основните теми през следващите години, за които всички ще говорим и ще наблюдаваме в развитие.

Не е изненада, че Samsung взима активно участие в тези и други сфери на технологиите. Наскоро компанията дори представи амбициозния си план, с който очертава намеренията си през новото десетилетие. Samsung нарече този период „Ерата на изживяванията“

Източник: Samsung

Ерата на изживяванията ще трансформира начина, по който се грижим за себе си и за семействата си, как адаптираме домовете си към индивидуалните си нужди и изграждаме по-сигурни, по-устойчиви интелигентни градове. Демонстрирайки най-новите постижения в областта на интелигентните роботи, Изкуствен интелект (AI), 5G и водещите компютърни технологии, Samsung представи своя поглед към не толкова далечното бъдеще, в което тези технологии заедно ще предложат по-пълноценни и по-адаптивни към нуждите на потребителите изживявания.

„Поглеждайки назад, виждам, че преминахме през десетилетие, белязано с огромен прогрес. Умните, свързани мобилни устройства са почти навсякъде. Интернет на нещата (IoT) се превърна в една от най-развиващите се категории в областта на технологиите. Днес повечето от устройствата ни са съвместими с IoT и ще продължим да ги правим все по-свързани и интелигентни по начин, който е от полза за потребителите“, казва Хюн Сук Ким, президент и изпълнителен директор на Samsung Consumer Electronics. В началото на годината, в рамките на CES 2020, той отправи послание от името на компанията, в което обяви, че според Samsung зората на новото десетилетие е и начало на новата „Ера на изживяванията“. „Тя ще бъде дефинирана от персонализирани технологии, които удовлетворяват вашите изисквания. Устройствата, които използвате, ще ви възприемат като човек с индивидуални потребности, а границите между дигиталния и физическия свят ще се сливат все повече...“,  допълни Ким. Според него в „Ерата на изживяванията“ устройствата ще се адаптират към начина на живота и ежедневието на потребителите. „Представете си колко много ще може да постигнете, когато с вас има „интелигентен придружител“, който ви подкрепя и моментално реагира на вашите нужди“, казва Ким.

Източник: Samsung

За всекиго по нещо

В „Ерата на изживяванията“ технологичните компании ще трябва да положат много усилия. За да се осъществят плановете така, както Ким ги описва, през следващите години технологиите ще трябва да се развият доста динамично. Стратегията на Samsung се развива в няколко основни посоки, като компанията вече реализира някои от проектите.

Сред тях е създаването на роботи-асистенти. Ballie, например, може да се движи до своя собственик и да му помага в ежедневието, като активира различни устройства в умния дом според нуждите на потребителя: например да разпознае кога подът трябва да се почисти и автоматично да активира прахосмукачката-робот или да включи осветлението и телевизора, когато потребителят влиза в стаята.

Като цяло Samsung поставя силен акцент върху развитието на умните домове. Според актуалните разработки например асистентът Bixby ще може да разпознава фитнес тренировката на потребителя и да препоръчва подходящи ястия за оптимални резултати. След това хладилникът ще предлага рецепти на база на наличните продуктите.

Ще „поумняват“ не само домовете, но и градовете. Технологии като мобилните мрежи от пето поколение и IoT ще позволят изграждането на умна инфраструктура, която да управлява не само трафика, но и осветлението, сметосъбирането и т.н. Сградите също ще могат да се адаптират към средата, ще оптимизират използването на енергия и ще я генерират.

Всичко това е част от „Ерата на изживяванията“, но тя ще има и своето още по-персонално отражение. Например, фитнес с добавена реалност, разходки и дори изкачване на планини с помощта на тези технологии от дома. А в комбинация със специални допълнителни устройства, пресъздаването на трудните упражнения или стръмните склонове ще бъде още по-реалистично и ще помага за подобряването на цялостната физическа форма на потребителя.

Персонализираните тренировки ще са част и от съобразената с индивидуалните нужди грижа за здравето. Samsung Health, например, ще може да адаптира препоръките си според общото състояние на потребителя, да усеща кога е стресиран и др. Освен това ще може да следи чрез допълнителните устройства дали той изпълнява приложенията правилно и да предлага корекции. Ще има и възможност за взимане на превантивни мерки за опазване на здравето.

Дигиталната сигурност

В „Ерата на изживяванията“ технологиите ще събират и генерират още повече лични данни. Затова Samsung определя гарантирането на сигурността на данните като основен приоритет за успешно развитие в „Ерата на изживяванията“.

Изграждането на доверие в дигитална среда е важна цел за компанията. Този процес ще включва и добавянето на още мерки за сигурност, включително защита на устройствата чрез изкуствен интелект. Предвижда се и използване на блокчейн технологии за допълнително подобряване на сигурността на данните.

„Важно е да се гарантира, че иновациите и развитието на технологиите ще се използват за добро“, обобщава Ким. „Иновациите не са целта, а отправната точка за създаването на по-добър свят. Цялото общество – от потребителите до иноваторите и технологиите в домовете ни – могат да работят заедно за бъдещето на всички“, допълва още той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Между блондинки: - Муцка, имам две добри новини! - О, какви са? - Направих си тест за бременност и се оказа положителен. Бременна съм! -…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни
Прекратиха делото срещу Ален Делон

Прекратиха делото срещу Ален Делон

Свят Преди 17 минути

Досъдебното производство за намерени 72 оръжия в дома му е прекратено, съобщи прокуратурата

Ще познаете ли каква е заплатата на принц Уилям?

Ще познаете ли каква е заплатата на принц Уилям?

Любопитно Преди 40 минути

Интегрираният годишен доклад на Херцогство Корнуол бе публикуван на 24 юли

Кои са най-често срещаните травми през летния сезон (ВИДЕО)

Кои са най-често срещаните травми през летния сезон (ВИДЕО)

Теми в развитие Преди 3 часа

И как да окажем първа помощ при инцидент в планината

.

Русия твърди, че е превзела още едно село в Източна Украйна

Свят Преди 3 часа

Селото е източно от град Покровск, в сектора на Очеретине

Китай

Кола се вряза в пешеходци и уби 8 души в Китай

Свят Преди 3 часа

Властите на този етап на съобщават дали става дума на умишлен акт или за пътен инцидент.

Тръмп ще проведе нов митинг в града, в който беше прострелян

Тръмп ще проведе нов митинг в града, в който беше прострелян

Свят Преди 3 часа

Тръмп води пред Харис с 49% срещу 47% според проучването сред 1000 регистрирани избиратели

Джорджа Мелони е на първото си официално посещение в Китай

Джорджа Мелони е на първото си официално посещение в Китай

Свят Преди 3 часа

По време на петдневното си пътуване тя ще се срещне с президента Си Дзинпин и премиера Ли Цян

ж

Китай грабна първия златен медал на Олимпийските игри в Париж

Свят Преди 4 часа

Тандемът Ютинг Хуанг и Лихао Шенг триумфира при смесените отбори в стрелбата на 10 метра въздушна пушка

МОСВ: Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

МОСВ: Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

България Преди 4 часа

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района

,

Израел нареди евакуацията на район в Газа, обявен за хуманитарна зона

Свят Преди 4 часа

Заповедта беше дадена в отговор на ракетен обстрел, който според Израел е бил извършен именно от този район

Снимката е илюстративна

КОД ЧЕРВЕНО: Средната температура в България се е повишила с близо градус за 30 години

България Преди 5 часа

Според министъра на екологията жегите водят до опасност от засушаване

Марс

Скала на Марс дава нови доказателства за живот на червената планета

Любопитно Преди 5 часа

Подробности може да прочетете в следващите редове

Българка стигна до финала на Мис Лондон

Българка стигна до финала на Мис Лондон

България Преди 5 часа

От 500 кандидатки за короната до последната фаза са допуснати 33 момичета и Никол Григорова е една от тях

Селин Дион

Селин Дион: За мен беше чест да пея на откриването на Олимпийските игри

Свят Преди 6 часа

Певицата написа в социалните мрежи, че всички атлети трябва да бъдат горди, че са част от спортното събитие

"Не сме съвсем готови да го направим": Какво се случва с блокираните в Космоса астронавти

"Не сме съвсем готови да го направим": Какво се случва с блокираните в Космоса астронавти

Любопитно Преди 6 часа

По план те трябваше да останат една седмица в орбита