Samsung Galaxy Note10 дефинира представите за мощ
Samsung Galaxy Note10   
Източник: Samsung
2

Г одини наред хората очакват от смартфоните им да могат да конкурират настолните компютри по отношение на възможностите за работа, които предлагат. Новият Samsung Galaxy Note10 показва, че това вече е точно така.

Note10 е най-мощният модел от гамата досега и има една цел – да може всичко. Успява ли? Нека да разберем като разгледаме телефона в детайли.

Samsung Note10 идва в две версии и без жак за слушалки

Ако има една дума, която ще се среща често, то това е „още“, обикновено последвана от „повече“. Note10 предлага „още повече“ от всичко във всеки аспект.

Дизайнът

Note10 иска да е всичко за всеки и затова предлага много. Включително и разнообразие в избора. За пръв път се предлагат две версии – мощният 6,3-инчов Note10 и още по-мощният 6,8-инчов Note10+.

Телефоните имат Инфинити-O Dynamic AMOLED дисплей с резолюция съответно 2280х1080 и 3040х1440. И двата са сертифицирани за HDR10+ за динамично и реалистично изобразяване на тоновете.

Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy Note10 Източник: Samsung

Дисплеите са оптимизирани за максимално качество на видеото сякаш потребителят притежава преносим киносалон. Освен това дисплеят е направен така, че да намалява умората за очите вечер, без да изкривява цветовете, редуцирайки синята светлина.

Корпусът е метален и стъклен с рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост. Дизайнът е още по-елегантен, а цветовете на корпуса са вдъхновени така, че се възползват от светлината и да изглеждат атрактивно, отразявайки най-различни нюанси от околната среда.

Хардуерът

Note10 има най-модерния хардуер, за да не може да се затрудни с нищо. Телефонът използва 8-ядрен процесор, произведен по новата 7nm технология. Той се предлага с 8GB RAM за стандартния Note10 и с 12GB RAM за Note10+. Вградената памет е 256GB за първия модел, като за по-голямата версия може да бъде и 512GB.

Подобреният Galaxy Fold е готов и излиза през септември

Note10 може да използва мощта си интелигентно. Той се справя по-добре с мултитаскинга и научава кои са най-често използваните приложения, благодарение на вградения изкуствен интелект Тях зарежда предварително, за да стартират още по-бързо.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+ Източник: Samsung

Моделът е особено подходящ за игри. Хадруерът е разработен така, че да се справя и с най-тежките игри с помощта на изкуствен интелект и невронен процесорен модул. Корпусът на телефона е оптимизиран да издържа на увеличеното натоварване и да осигурява достатъчно охлаждане на компонентите.

Мощният хардуер може да се използва и за сериозна продуктивност с най-различни приложения и да обработва видео, изображения и др. Note10 серията разполага и с поддръжка на платформата Samsung DeX. Чрез нея телефонът може да се свърже с монитор и да се използва като своеобразен заместител на настолен компютър, показвайки огледално изображение на дисплея, позволявайки всички нотификации, получавани на телефона да са видими и достъпни на монитора.

Към хардуера не трябва да се пропуска и озвучението. Note10 ще се хареса и на почитателите на музиката. Стереоговорителите са с Dolby Atmos за още по-добро качество както за музика, така и за видео и игри.

Софтуерът

Към мощния хардуер трябва да има и подобаващ софтуер. Note10 разполага именно с това, за да предложи още повече възможности на своя притежател.  

Note10 използва Android 9.0, като към него е добавен One UI на Samsung заедно с голям брой допълнителни функции и приложения на компанията. Сред тях доста се отличават възможностите на писалката S Pen. Тя има нов дизайн и възможности, за да се извлечеоще повече производителност.

Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10+ Източник: Samsung

S Pen позволява правенето на записки и конвертирането им веднага в дигитален текст и запаметяване в различни формати, включителнов Microsoft Word. S Pen предлага и нови Air actions, т.е. възможности да се управляват някои функции на Note10 чрез жестове с S Pen. Тази функция вече е достъпна и за трети лица, т.е. създателите на други приложения ще могат да се възползват от нея и да предлагат такива жестове за собствените си разработки.

Друга полезна функция на Note10 е възможността за директно свързване с Windows 10. Чрез един клик потребителят може да свърже телефона си с компютъра и да вижда на десктопа на Windows известия от приложения, да изпраща и получава съобщения и др. Функцията е вградена в самия Note10 и не се налага допълнителен софтуер за телефона.

Note10 разполага и с функция за запис на случващото се на екрана. При това към него може да се добави и запис от камерата, да се добавят  визуални елементи и коментари чрез S Pen и др. Това позволява на хората да създават най-различни клипове и да ги споделят в интернет, както и да записват геймплей от игрите.

Телефонът обръща внимание и на технологии като добавена реалност (AR). Има и функция за AR Doodle за рисуване на виртуални изображения чрез S Pen.

Камерите

Note10 изпъква и с много мощни камери. Основната камера е тройна, като има един 12МР сензор с широкоъгълен обектив, един 16МР сензор с ултраширокоъгълен обектив и още един 12МР камера, която е с телефото увеличение. При Note10+ има и четвърта, DepthVision камера за придаване на допълнителна дълбочина при снимане на творчески кадри.

Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy Note10 Източник: Samsung

Софтуерът може да разпознава обекти и сцени, да предлага оптимални настройки и дори да открива дефекти, които да бъдат отстранени. Note10+ се възползва и от 3D Scanner технология, която може да сканира обекти и да ги превръща в 3D модели. На разположение е и нощен режим, включително за селфита с предната камера. Тук е и технологията Bixby Vision.

Note10 обръща голямо внимание и на видеото. Функцията за фокусиране работи в реално време и за запис на видео, като позволява избор между четири боке ефекта. Технологията Zoom-in Mic позволява акцентиране на записа на аудио върху избрания източник, например говорещия пред камерата и намалява фоновия шум. А системата Super Steady осигурява стабилизация на изображението дори и при 2-кратно оптично увеличение или Hyperlapse режим.

Телефонът има и още по-добър редактор на видеоклипове, който може да се използва и със S Pen. Това дава още повече възможности за професионално редактиране и обработка на видео. Има и нови функции на S Pen в Adobe Rush.

И още..

Да, Note10 още не е приключил с възможностите си. С толкова много технологии и мощен хардуер, батерията е доста важна. Note10 има батерия с капацитет 3500mAh, докато тази на Note10+ е 4300mAh. И двата модела поддържат Super Fast Charging 2.0 за много бързо презареждане чрез вграденото зарядно. Note10+ може да бъде зареден само за половин час чрез 45W зарядно, което се предлага отделно и за 60 минути с включеното в комплекта 25W зарядно.

Samsung представи вертикален телевизор

Телефоните поддържат и Fast Wireless Charging 2.0, за да могат да се зареждат бързо и по безжичен път. Смартфонът има и функцията Wireless PowerShare. Чрез нея самият той може безжично да зарежда други устройства, поддържащи технологията Qi. Например безжичните слушалки Galaxy Buds и дори друг телефон.

Note10 се грижи и за сигурността на данните на потребителя. Платформата Samsung Knox е налична и осигурява цялостна защита на данните. На разположение са и вграден в дисплея ултразвуков сензор за пръстов отпечатък и система за отключване на телефона чрез лицево разпознаване.

Samsung подготвя втори сгъваем смартфон

Асистентът Bixby може да се използва както за гласови команди, така и за подобряване на работата с телефона. Bixby Vision може да се използва в няколко режима за още по-голяма интерактивност.

Note10 може да се използва с най-бързите LTE мрежи в момента и да осигурява възможно най-добрите скорости. Освен това и двата модела на Note10 имат версии с 5G модул, за да може потребителят да е напълно готов за най-новите технологии и да се наслаждава на още повече скорост, когато те станат налични.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 6 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 8 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 8 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 10 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности