1

П роблемите на Facebook със сигурността са далеч от приключване. Сега компанията обяви, че неволно е съхранявала в некриптиран вид паролите на милиони потребители на Instagram.

Фейсбук и Инстаграм се сринаха

Данните или парите - дилемата на дигиталния свят

В края на миналия месец Facebook съобщи, че погрешка са били съхранявани паролите на потребители на социалната мрежа в най-обикновен текстов файл. Тогава компанията заяви, че засегнатите от проблема потребители на Instagram са "десетки хиляди".

Зукърбърг поиска глобална регулация на Интернет

Омразата и конспирациите процъфтяват в Instagram

Сега се оказва, че те всъщност са "милиони". Facebook казва, че от тогава досега е направила проверка и е открила още незащитени файлове с пароли. Компанията твръди, че не е открила никакви злоупотреби с тези файлове и те не са били използвани неправомерно.

След скандалите с Facebook, сега е ред на YouTube

Краят на Google+: социалната мрежа, която никой не ползва

"Това е проблем, за който вече беше съобщено широко, но искаме да е ясно, че открихме още пароли, които са съхранени по този начин", казва Facebook. Компанията не казва точно колко са засегнатите потребители на Instagram, но допълва, че ще ви уведоми чрез профилите им.

Новината идва и на фона на друго признание на Facebook. Вчера компанията призна, че неволно е копирала контактите на 1,5 млн. потребители от техните имейл профили. Това са същите тези потребители, за които наскоро беше съобщен, че компанията е изисквала от тях да въведат паролите си за техните имейл акаунти, ако искат да се регистрират в социлалната мрежа. Facebook каза, че копирането на тази информация е неволно и тя ще бъде изтрита.

След срива на Facebook, има ли опасност за личните ни данни

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@