2

Microsoft има нов член на фамилията гейминг конзоли Xbox. Компанията показа какво се крие зад кодовото име Project Scorpio - най-мощната гейминг конзола в историята. Това е и най-компактната версия на Xbox досега.

Microsoft ще пусне iTunes на Apple в Windows Store

Конзолата ще е се продава с името Xbox One X и се разработва повече от година. Тя е значително по-мощна от директния си конкурент Sony PlayStation 4 Pro и може да се справя с игри с 4K резолюция и 60 кад./сек. Microsoft обяви, че конзолата ще струва 499 долара и продажбите ѝ започват на 7-ми ноември т.г.

Microsoft махна сериозна дупка в защитата на Windows

И макар външният вид на Xbox One X да изглежда доста скромно, хардуерът е впечатляващ. Конзолата има 8-ядрен процесор на AMD, работещ на 2.3GHz. Има и специално разработен за конзолата графичен процесор, който има 6 терафлопа, работи на 1.17GHz и има 12GB видео системна памет. Това ще позволи на Xbox One X да се справя с 4K и HDR игри, виртуална реалност. Освен това поддържа и Dolby Atmos за качество на звука. Xbox One X ще има Ultra HD Blu-ray оптично устройство за 4K филми и 1ТВ дисково пространство. Конзолата е първата, която използва течно охлаждане, за да се справя с мощния хардуер.

Microsoft ще обновява Windows 10 два пъти годишно

Windows 10 знае повече за вас, отколкото предполагате

Добрата новина за притежателите на стандартен Xbox One е, че всички аксесоари от нея са напълно съвместими с Xbox One X. Всички игри за Xbox 360, които са съвместими с Xbox One, ще могат да се използват и от One X. Разбира се, ще има и много нови заглавия, които да се възползват максимално от мощния хардуер. Те ще се продават с етикета Xbox One Enhanced. Освен това конзолата ще може да увеличава резолюцията на HD игри до 4K. Microsoft не коментира конкретни планове за виртуалната реалност, макар че хардуерът на Xbox One X е способен да се справя с нея. Вероятно компанията ще представи някакви новости в тази сфера по-късно.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@