6

Т емата за вредните емисии е винаги актуална, както и мерките за тяхното намаляване. Оказва се, че технологиите, които хората използват в ежедневието си, може да са от голяма полза, съобщава онлайн изданието The Verge.

Метанът в атмосферата се увеличава необяснимо

Учените уплашени от метана и радиацията, CO2 рекорд

Проучване на американски учени, което е подкрепено и от Националната фондация за науки показва, че стоенето у дома всъщност намалява общата консумация на енергия. Американците прекарват повече време в домовете си благодарение на технологиите. Все повече хора пазаруват по интернет и дори работят от вкъщи.

Експерти прогнозират рекордни температури през 2016 г.

Какъв е бъдещият климат на България

Всичко това намалява пътуванията, което от своя страна намалява вредните емисии. По-малкото присъствие на хора в офиси и магазини, също означава по-малко разходи за енергия. Изследването е с данни за периода 2003 г. - 2012 г. То изчислява, че през 2012 г. американците са прекарали 8 дни повече у дома спрямо 2003 г. Това означава по-големи лични разходи заради по-дългото използване на осветление и уреди.

Консумацията на енергия от тези уреди обаче е по-малка спрямо тази в офисите и превозните средства. Така през 2012 г. са спестени 1 700 трилиона BTU единици, което е с 1.8% по-малко. Това е и приблизително колкото енергия е произвел щатът Кентъки за цялата 2015 г.

Оптимистично и песимистично изследване за ледниците

През 2012 г. американците са прекарали средно по един ден по-малко в пътувания и цяла седмица по-малко в сгради, които са различни от домовете им спрямо 2003 г. Интересното е, че предимно младежите на възраст между 18 г. и 24 г, прекарват повече време у дома. Средно 70% повече от общото население. Изненадващо, най-възрастните, над 65 г., са единствената група, която реално е прекарала повече време навън спрямо 2003 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК .

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@