4

П рез септември т.г. Илон Мъск отново си навлече сериозни критики след като пуши марихуана пред камера по време на видеострийм в подскаста на Джо Роган. Още тогава НАСА започна проверка и нареди пълен преглед на работната култура и обстановка в подизпълнителите си SpaceX и Boeing. Космическата агенция вече изглежда е забранила на Мъск да пуши марихуана публично, съобщава The Atlantic.

Мъск: Има 70% шанс да се преместя на Марс

Самоунищожението на Мъск - епизод пореден

Администраторът на НАСА Джим Бриденщайн обяви пред журналисти, че агенцията не е останала доволна от случилото се. "Мога да ви кажа, че това не беше от полза и не вдъхва увереност. Лидерите на тези организации трябва си вземат поука какво да правят, когато ръководят организация, която ще извежда американски астронавти в Космоса", казва Бриденщайн.

Когато Мъск греши, всички се смеят

Мъск: Това е най-трудната и болезнена година за мен

Той допълва, че е говорил с Мъск по темата. "Той обръща голямо внимание на сигурността и разбира, че това не беше подходящо поведение. То няма да се повтори", казва още администраторът на НАСА.

НАСА има договори с Boeing и SpaceX за общо 6,8 млрд. долара, които предвиждат извеждане и на астронавти в космоса. Едно от изискванията в договорите е и двете компании да създадат работна сила, която не използва алкохол и наркотици.

Мъск: Заслужаваше си да платя 20 млн. глоба

"Когато е имало инциденти, технологията имаше голяма роля за тях. Но другият въпрос винаги е бил каква е културата на НАСА. Тогава се питаме и каква е културата на нашите изпълнители и дали има хора, които са повдигали проблем, но не сме ги слушали и дали тази култура не е допринесла за инцидента?", коментира Бриденщайн като аргумент защо е поискал проверките.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@