66

М акар че сме 2017 г. и науката е доказала и показала на човека много, все още има хора, които са убедени, че Земята е плоска. Сред тях е и музикантът B.o.B, който дори иска да го докаже, като изпрати сателити в Космоса, съобщава онлайн изданието The Verge.

Планетата Нибиру отново не дойде да унищожи света

B.o.B дори е започнал кампания за набиране на финансиране в сайта GoFundMe. Той иска 1 млн. долара за "изстрелването на един или няколко сателита в Космоса". Целта им е проста: "да открият извивката".

Най-черната конспирация: С това слънчево затъмнение идва краят

Митове и факти за злокобната планета Нибиру

Музикантът е един от най-активните привърженици на идеята, че Земята е плоска. Той постоянно използва микроблога Twitter, за да повдига темата и да спори дори и с учени.

Той очевидно не вярва на съществуващите сателити около Земята и иска да изпрати свои, които да потвърдят видяното досега. За целта иска голямата сума, което обаче предизвика доста критики, че той всъщност просто цели да вземе парите и да натрупа популярност.

Учени засякоха активен радиосигнал от дълбокия Космос

Правилата на GoFundMe не са толкова строги, колкото на други популярни платформи като Kickstarter или Indiegogo, които искат реални доказателства, че даден проект съществува. В GoFundMe правилата също предвиждат връщане на пари, но при нереализиране на проекта или други нарушения на закона.

Вижте "Великото американско затъмнение"

Не се изискват никакви доказателства за наличието на проекта и B.o.B не представя такива. Той не казва как точно е достигнал до въпросната сума, какви ще са сателитите, как ще се изведат в Космоса и кога. The Verge отбелязва още, че извивката на планетата може да се види и без сателити срещу няколкостотин долара за метеорологичен балон и камера.

Недоволството изглежда е доста голямо, защото в крайна сметка GoFundMe реши временно да спре кампанията на музиканта. Представители на сайта казват, че тя ще продължи да набира средства, но те ще бъдат дадени на музиканта едва, след като от екипа се убедят, че парите ща бъдат използвани правилно.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@