4

Д нес над САЩ ще има пълно слънчево затъмнение. Въпреки голямото разстояние, тук също хората ще могат да гледат красивото събитие, при това на живо, без никакъв риск за очите си.

Затъмнението ще премине от Западния към Източния бряг на САЩ. НАСА ще излъчва на живо от 19 ч. българско време. Първият град, който ще види пълното слънчево затъмнение, ще се наслади на гледката малко повече от час по-късно.

НАСА кани всички хора да помахат към Луната

Най-черната конспирация: С това слънчево затъмнение идва краят

Стриймът на НАСА ще предава в продължение на 4 часа докато луната напълно отстъпи на Слънцето. Покритието ще е на живо от 12 места, включително и от Международната космическа станция.

Пълните слънчеви затъмнения стават все по-голяма рядкост

Меркурий показва как се свиват скалистите планети

Ако имате очила за виртуална реалност, ще може да гледате затъмнението и чрез тях. CNN ще предава на живо в 4K резолюция, а притежателите на Samsung Gear VR и Oculus Rift ще могат да гледат във виртуална реалност чрез приложението Oculus Video. Излъчването започва в 20 ч. българско време и във Facebook-страницата на CNN.

Instagram и Twitter също имат партньорства с медии и ще предават снимки, клипове и любопитни факти. Ако сте в движение, може да гледате и от безплатното приложение Smithsonian Eclipse 2017, което се предлага както за Android, така и за iOS. То ще препредава стрийма на НАСА, както и ще показва кадри на слънцето директно от телескопи.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@