4

А встралийска стартъп компания представи първия си продукт - автономен преводач от 8 езика.

Иновативното при TranslateOne2One е, че не зависи от външни устройства или свързваемост с WiFi или Bluetooth по никакъв начин. Устройството е напълно самостоятелно и може да превежда от 8 различни езика в реално време.

Създателят му разкри, че част от софтуерната технология, използвана за реализацията му, е взаимствана от програмата за изкуствен интелект IBM Watson.

Дани Мей е човекът, който стои зад изобретението и споделя, че неговата нужда е възникнала по време на едно от пътуванията му.

След като прекъсва кариерата си на водопроводчик и навлиза в бизнеса със соларни панели, Мей пътува до Китай, където паспортът му бива откраднат едва четири часа след кацането му.

След като преминава през огромни трудности в опит да комуникира с органите на реда в държавата посредством подобна технология, той решава да изобрети свой собствен метод за интелигентен превод.

Начинанието му отнема четири години и към момента устройството може да превежда от и на: английски, японски, френски, китайски, италиански, немски, португалски и испански.

Устройството е във финална фаза на тестове и ще предлага 3G свързваемост, която ще позволява подобрение на услугата чрез машинно обучение. Веднъж щом влезе в продажба, TranslateOne2One ще се продава на цена от $237.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@