ВИДЕО: Две SIM карти и Android със Samsung Galaxy Y Duos
Източник: netinfo
0

Д вусимовите телефони определено са нишови продукти, а популярността им е голяма най-вече в развиващите се страни - по обясними причини. Двусимовите смартфони, от своя страна, са буквално еднорози, защото на пазара можем да открием минимално количество от тях. Повечето са китайски, а двойният SIM слот е единственото им предимство, тъй като са буквално неизползваеми за каквото и да е друго. 

С Galaxy Y Duos и Galaxy Y Pro Duos Samsung се опита да предложи устройства, които едновременно имат две SIM карти и са сравнително удобни за използване. Казано накратко - корейците са успели. Ако обаче искате да научите повече - прочетете долното ревю и изгледайте видеото. 

 

Видео

 

Дизайн и изработка

Въпреки крайно различните си формфактори, двата смартфона имат почти идентични форма и размери. Самото име на серията, "Y", идва от "youth" ("младост") и дизайнът определено подсказва за това - компактни размери и заоблени линии. За щастие дизайнерите на Samsung не са прекалили с младежкия елемент, както често се случва с подобни продукти. 

Имайки предвид достъпната цена на двата Android смартфона, останах впечатлен от качеството на изработката. Макар да са изработени от пластмаса, устройствата се усещат отлично в ръката и, за разлика от голяма част от продуктите в този ценови клас, не страдат от неприятно поскърцване, което се дължи на несъвършена сглобка. 

Задните капачета на Galaxy Y и Galaxy Y Pro са дори по-дебели от тези на Galaxy S II и Galaxy Nexus (нашето видео - тук). 

Особено впечатлен останах от бутоните за усилване и намаляване на звука, които бяха едни от най-удобните, които съм ползвал досега. Ходът им е мек и имат висок профил.

 

Две SIM карти

Най-важната възможност, която би трябвало да търсите, ако избирате Galaxy Y или Galaxy Y Pro, е възможността за работа с две SIM карти. 

И двете устройства поддържат едновременна работа на двете линии, а за да изберете от коя от тях да направите повикване, трябва да селектирате активната за изходящи повиквания карта от менюто. Удобно е, че корейците са добавили такава възможност в лентата с уведомления - достатъчно е да кликнете на една от двете големи иконки. Все пак, ако имате нужда от по-разширени настройки, например, да деактивирате една от картите, може да направите това в менюто с настройки на устройствата. 

Удобна е възможността за използване на едната SIM карта за достъп до интернет, докато другата има активен разговор

Двусимовата функционалност работи безупречно и при двете устройства. 

Дисплеи

Galaxy Y и Galaxy Y Pro имат идентични дисплеи, но с различна ориентация. Резолюцията им е 320 х 240 (и 240 х 320), което не е особено впечатляващо за 2012 г., но, отново, не забравяйте, че това са изключително достъпни модели. 

Все пак, може да открием известна разлика в екраните на устройствата. Този на Galaxy Y e 3.14-инчов, докато Galaxy Y Pro разполага с 2.6-инчов. Разликата в пикселната гъстота се усеща, но не особено силно. Все пак, детайлността на дисплея на втория модел бе по-висока. От друга страна останах с впечатление, че дисплеят на модела без клавиатура и малко по-ярък и контрастен, но не мога да застана напълно зад това твърдение, защото според мои колеги по-скоро си въобразявам.

Имайте предвид, че поради малките размери на дисплея на Galaxy Y Pro, Samsung е решила да премахне поддръжката за мултитъч. Възможно е хардуерно тя да е налична и дори някои приложения да може да се възползват от нея, но аз не успях да открия такова. Разпъването на страници в браузъра и т.н. не работят.  

Имайки предвид цените на двете устройства, дисплеите им са повече от добри

 

Софтуер и удобство при работа

Galaxy Y и Galaxy Y Pro използват Android 2.3 и интерфейсния скин TouchWiz на Samsung, с който със сигурност сте запознати, ако сте използвали Android продукт на компанията. Ако пък не сте - не забравяйте да изгледате горното видео, а и ревюто ни на Galaxy Note (имаме видео и за него), който също използва TouchWiz. 

823MHz процесор и 384 MB RAM памет осигуряват плавна работа и на двете устройства, макар, поне според нашите тестове, Galaxy Y да се държа значително по-добре от Galaxy Y Pro. Първото устройство се включваше значително по-бързо, както може да видите в горното видео, работеше и значително по-плавно. Скролването в по-дълги списъци бе идеално плавно при модела без клавиатура, докато QWERTY моделът често реагираше странно на докосванията ми. Последното прозвуча особено. 

Възможно е обаче да става въпрос за проблем с нашата бройка, защото устройствата, които тествах, не бяха във финалния си комплект и е възможно да използват предварителна версия на софтуера

 

Galaxy Y Pro - клавиатура и тъчпад

Определено Galaxy Y Pro е по-интересното устройство. Освен QWERTY клавиатура, то разполага и с тъчпад, който в началото може да помислите за джойстик. 

Клавиатурата на устройството е изненадващо удобна. Казано честно, отдавна съм отвикнал да пиша на хардуерна клавиатура, особено в портретен форм фактор. Най-често имам интеракция с устройства на RIM, които са известни с невероятно удобните си клавиатури, но тази на Galaxy Y Pro също успя да ме впечатли. Макар да е малко по-твърда, отколкото бих искал, след няколко часа с нея свикнах да пиша със завидна скорост. Въпреки това, след пет години сензорни клавиатури, чувството бе по-скоро странно и самият аз не съм сигурен дали хардуерните клавиатури имат предимство преди софтуерните, особено имайки предвид всички техни оптимизации и променящия се техен изглед. Това обаче е съвсем друга тема. 

Смятах, че изобщо няма да използвам тъчпада - все пак дисплеят е сензорен. Оказа се, че в доста случаи навигацията с малкия сензорен елемент е по-удобна, отколкото с дисплея, основно по ергономични причини. Ако имате по-малки ръце, не е изключено да се наложи да протегнете палеца си малко повече, за да достигнете до дадена област. В същото време тъчпадът се намира в най-удобната част на смартфона. 

Използвах го най-често, когато въвеждам или обработвам текст. Навигацията из менютата на Android с негова помощ е възможна, но по-скоро безсмислена. 

 

Камери

И двете устройства имат идентични камери - 3.2MP, без светкавица. Снимат видео с резолюцията на дисплея и 24 кадъра в секунда. Качеството е прилично и снимките и видеата изглеждат добре на дисплеите на устройствата, но при качване в интернет и преглеждане на по-голям монитор на са особено впечатляващи. 

Интерфейсът е удобен и има по-разширени настройки, а с Galaxy Y Pro може да снимате с докосване на тъчпада. 

Имайте предвид, че не може да правите снимки или видео, без да сте поставили карти памет в устройствата.

 

Samsung Galaxy Y и Galaxy Y Prо са страхотни смартфони. Защо? Защото успяват да съчетаят едновременната работа на две SIM карти с прилични смартфони с Android, при това до степен, която никой производител не е успял да реализира досега. 

Ако имате нужда от двусимов смартфон, който същевременно не е неприятен за използване и с ограничена функционалност, горещо препоръчвам Galaxy Y и Galaxy Y Pro. 

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Шокиращ случай: Шофьор отиде с 2,3 промила алкохол да се регистрира в КАТ

Шокиращ случай: Шофьор отиде с 2,3 промила алкохол да се регистрира в КАТ

България Преди 7 минути

Наказанието за подобно нарушение е затвор до 3 години и глоба до 1000 лв.

ООН настоява за международно разследване на масовите гробове в Газа

ООН настоява за международно разследване на масовите гробове в Газа

Свят Преди 18 минути

Палестинските служби за спешна помощ съобщиха, че са открили масов гроб с 283 тела в местността Насър

Audi Q4 e-tron

Напук на всички опасения: продажбите на EV ще нараснат значително тази година

Технологии Преди 1 час

Акцентът е поставен върху достъпността, основният възпиращ фактор за първоначална покупка

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Бункер от Студената война се продава за 700 хиляди евро

Свят Преди 1 час

Този бункер е построен през 1967 година, но и днес електрическите, водопроводните и вентилационните системи в него са в изправност

Съдът гледа делото за клевета на бившия главен прокурор срещу Атанас Славов

Съдът гледа делото за клевета на бившия главен прокурор срещу Атанас Славов

България Преди 1 час

Поводът - изказване на Славов, че бившият обвинител номер едно има връзка с кръга около Мартин Божанов - Нотариуса

Изтича крайният срок за регистрация за изборите 2 в 1

Изтича крайният срок за регистрация за изборите 2 в 1

България Преди 1 час

От 25 април ЦИК започва да приема документи за регистрация на инициативни комитети

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

Главчев и министър Тахов се срещат с представители на земеделските организации у нас

България Преди 1 час

Целта на срещата е в спешен порядък да намери решение на най-неотложните проблеми

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

Преди великденските празници: БАБХ започва засилени проверки

България Преди 2 часа

Ще се проверява произхода и правилното съхранение на хранителните стоки

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Любопитно Преди 2 часа

Има ли разлика между кафявите и белите яйца? А между белите и кафявите кокошки?

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Предизвикателствата да управляваш Gen Z на работното място

Любопитно Преди 2 часа

До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27% от работната сила, което налага спешно работодателят да се опита да разбере младите

Разкриха истинския произход на диаманта Кохинор

Разкриха истинския произход на диаманта Кохинор

Любопитно Преди 2 часа

Диамантите, известни под общото наименование "диаманти от Голконда", са много специални

До 24 градуса днес, къде ще вали

До 24 градуса днес, къде ще вали

България Преди 2 часа

В София максималната температура ще бъде около 20°

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Новият бизнес на Илон Мъск: Смарт телевизори

Технологии Преди 2 часа

X TV ще е платформа за гледане и на стрийминг

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 8 часа

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 10 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

Повдигнаха две обвинения на Димитър Стоянов

България Преди 12 часа

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 5000 лева