Топ 10+1 приложения за пътуване
Източник: netinfo
0

Т оплите дни дойдоха и мераците за далечно пътуване с тях. Предлагаме ви няколко мобилни приложения, които ще ви бъдат от полза при планиране на дългоочакваната екскурзия. 

Разработчиците на мобилни софтуери са се погрижили потребителите да получават бърза, добре организирана и лесно достъпна информация по всяко време, за всяка крачка от своето пътуване - от идеята за място, през резервирането на билети и хотели,  опаковането на багажа, планирането на туристическите обиколки и културни мероприятия, до равносметката от екскурзията и отбелязването на новопокорените места. 

Вижте нашите предложения и изберете най-подходящите за вас, които ще влезнат в употреба при следващото пътуване. 

 

 

1. Kayak


KayakС Kayak можете да започнете планирането на вашето пътуване. Това е удобна програма за търсене на полети, хотели и коли под наем, а след като направите резервациите ще ви помогне да опаковате багажа чрез опцията си „Списък за багаж”. Софтуера предлага още следене на полети, обмяна на валута и информация за обиколки и атракциони, намиращи се в близост до вашата дестинация.

Друго приложение, специално разработено за любителите на пътешествията и за международните бизнесмени е Hipmunk, съчетаващо по удобен начин вашите резервации, часове и местоположения на уговорените срещи.  

Цена: безплатно

Устройства: iPhone, Android

 

 

 

 

 

 

 

2. TripIt


TripItСлед като направите резервациите за самолетен билет, хотел или ресторант, организирането им става много лесно с TripIt, тъй като приложението се свързва с имейл акаунта ви и извежда всяка регистрация и номер за потвърждение, което сте получили по пощата. Вички регистрации се подреждат на едно място, по удобен ред за вашето пътуване. Също така, промени в последния момент и закъснения на полета, съобщени по имейла, ще бъдат автоматично вписани в TripIt. Вече не е нужно да носите със себе си хврчащи листа, които да пазите повече от личните си вещи, само трябва да подсигурите батерия за устройството си. 

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7

 

 

 

 

 

 

 

3. FlightAware


FlightAwareС този софтуер можете да следите разписанието на полета си през цялото време. Необходимо е да предоставите името на авиокомпанията и номера на полета, останалото ще го свърши FlightAware. Активирайте настройките за известие, за да ви информира при евентуално закъснение или отмяна на полета и при смяна на портала.

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android, BlackBerryWindows Phone 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Hotels Near Me 


Hotels Near MeHotels Near Me използва GPS чипа на телефонa, за да ви даде най-близките предложения за хотели, в които да отседнете. Базата данни съдържа над 60 000 хотела, като освен списък с имена, ще получите и рейтинг, адрес , контакти и ревюта от други потребители за тях. При избор на даден хотел, приложението извежда снимки на стаите и цени за периода, през който желаете да нощувате.  Hotels Near Me дава възможност за директна резервация чрез програмата, като след регистрация ще получите имейл за потвърждение. 

Цена: безплатно

Устройства: iPhone, Android

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. XE Currency


XE CurrencyАко се намирате в страна, чиято валута е с трудна за пресмятане на ум, то XE Currency е подходящото приложение за вас. Вместо да се чудите дали 3000 тайландски бати е добра цена за дрешката от пазара, по-добре използвайте възможностите на смартфона си, за да се ориентирате бързо. 

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Google Translate


Google translate appДжобният речник или разговорник никога не е излишен, но Google Translate може да ви свърши чудесна работа. Не само защото можете да чуете как се произнася дадена дума или изречение, но и защото можете да помолите отсрещната страна да напише това, което иска да ви каже, а Google да го преведе на вашия език. Бъдете креативни как да използвате онлайн речниците и няма да усетите езиковата бариера. 

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Where 


where app Използвайки местоположението ви, Where извежда актуална информация за най-евтиното гориво, прогноза за времето, прожекции на филми, препоръки за ресторанти, данни за трафика и последни новини. Програмата дава достъп до телефонни указатели, програми за културни мероприятия и популярни места. Ако се намирате в чужд град това е най-добрият начин да се потопите в местната атмосфера. 

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android, BlackBerry Windows Phone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. TripAdvisor City Guides 


TripAdvisorПланирайте идеалното пътуване в най-популярните точки на света с TripAdvisor City Guides. Приложението представлява пътеводител за ресторанти, атракции, хотели и ревюта за най-посещаваните градове, сред които информация за Ню Йорк, Лас Вегас, Бостън, Сан Франсиско, Лос Анджелис, Хавай, Орландо, Вашингтон, Чикаго, Лондон, Париж, Берлин, Амстердам, Барселона, Рим, Токио, Пекин, Хонг Конг, Сидни, Флоренция, Буенос Айрес, Истанбул, Мадрид, Прага, Милано, Сиатъл, Торонто, Банкок, Ванкувър, Рио де Жанейро, Дубай, Дъблин, Виена, Атина, Будапеща и други. 

Цена: безплатно

Устройства: iPhone, Android

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Wikitude


WikitudeС Wikitude можете бързо да получите информация за всичко около вас с помощта на камерата на смартфона си. Насочете телефона към дадена забележителност, за която искате да разберете повече и програмата ще изведе повече за характеристиките и историята й. Това е пътеводител в световен мащаб, който е базиран на Wikipedia и на информация, публикувана от други потребители. Софтуера използва GPS системата на телефона, компас и сензори за движение, за да определи вашето местоположение и да го свърже със забележителностите, които стоят пред вас. 

Цена: безплатно

Устройство: iPhone, Android, BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Trip Journal 


Trip JournalTrip Journal следи всяка ваша крачка, когато сте на път, и записва информацията в „туристически дневник”. Дори и да сте забравили някое от много места, които сте посетили, Trip Journal ще запише вашите GPS координати във всяка посетена точка и ще ви подсети. Ако искате да добавите хубави спомени и бележки, програмата позволява да го направите и да отбележите коментари за конкретни места. Ако се чудите колко точно км сте прекосили - Trip Journal  ще ви помогне да го изчислите и дори ще проектира маршрута ви върху Google Earth. 

Цена: $2,90 

Устройство: iPhone, Android, Symbian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приложениe за България

Cities of Bulgaria e програмa, специално разработенa за нашата страна.

 

Cities of Bulgaria


Cities of BulgariaCities of Bulgaria дава полезна информация за областните центрове в България - телефонен код, пощенски код, герб на града, празник на града, население и къде се намира на картата. 

Цена: Безплатно

Устройства: iPhone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте нашите предложения за безплатни програми за комуникация от всяка точка на света, за да се свържете с любимите хора и да споделите преживяванията си.  

Не забравяйте да използвате и програмите за правене на забавни снимки и панорами, чрез които да запаметите хубавите моменти, както и приложенията, предлагащи актуална информация за прогнозата за времето, за да се насладите на една приятна почивка. 

 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 51 минути

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Армения предава още територия на Азербайджан

Армения предава още територия на Азербайджан

Свят Преди 1 час

Населените места са били под арменски контрол от началото на 90-те години

Главчев се отказа от смяната на външния министър

Главчев се отказа от смяната на външния министър

България Преди 4 часа

Това научи NOVA неофициално от свои източници

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Страните от НАТО ще дадат на Украйна още ПВО

Свят Преди 4 часа

НАТО направи карта на съществуващите възможности

Главчев освободи трима зам.-министри

Главчев освободи трима зам.-министри

България Преди 5 часа

Това са Мартин Гиков, Николай Сиджимов и Николай Найденов

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

Сблъсък между ГЕРБ и ПП-ДБ по казуса с "Боташ"

България Преди 5 часа

Мартин Димитров от ПП-ДБ посочи, че Денков не е подписвал договора, нито неговият енергиен министър

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

Електроенергийна компания отвори първия си клиентски център в Пловдив

България Преди 6 часа

С него групата стартира разширяването на търговската си мрежа в цялата страна

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 6 часа

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

Стоянов: Янев е имал контакт с Мартин Божанов

България Преди 6 часа

Това става известно от писмен отговор на служебния министър на вътрешните работи

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 7 часа

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Мъж заплаши да се самовзриви до консулството на Иран в Париж

Свят Преди 7 часа

Полицията съобщи, че е разположила сили на терен и е помолила гражданите да избягват района

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

Стефан Димитров: Оставам министър до указ на президента

България Преди 7 часа

Стефан Димитров: Аз не съм политик, аз съм дипломат

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 7 часа

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 8 часа

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

Петков: Тайна координация между Борисов, Радев и Пеевски

България Преди 8 часа

Петков: Стефан Димитров „явно не е с евроатлантически поглед“

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 8 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen