0

Google планира да увеличи значително присъствието си в бизнеса с видеоигри. Компанията разработва нова платформа, която нарича Yeti и към която може да има и гейм конзола, съобщава онлайн изданието The Information.

Google премахна над 700 000 некачествени приложения

Най-използваните типове мобилни приложения

Идеята е Yeti да позволява на потребителите да се абонират за услугата, като това ще им дава достъп до каталог с най-различни игри. Те ще могат да се играят онлайн, като ще се съхраняват на сървъри и ще се стриймват до потребителя и да няма нужда от теглене на файлове и инсталации.

Подобна услуга имат Sony с PlayStation Now, както и Nvidia с GeForce Now. Услугата на Google вероятно ще работи по същия начин, като вече е имала няколко различни прототипа. Един от тях е работил с устройството Chromecast.

Имало е и няколко версии с гейм конзола на Google, която да е базирана на Android. Ръководството на компанията обаче е скептично към подобен проект с конзола и затова нейното бъдеще не е сигурно.

Нов троянски код за Android има невиждани способности

Потребителите на iOS харчат над 100 млн. долара на ден

Самата платформа обаче изглежда като почти гарантиран проект. Според източниците на The Information Google вече води преговори с популярни компании за разработка на видеоигри, чиито заглавия да добави към каталога на Yeti. Не се изключва и възможност да се разработват игри само за тази платформа.

Услугата е можело да бъде пусната още в края на миналата година, но е била отложена  след идването на Фил Харисон, който има голям опит в гейминг индустрията с Microsoft и Sony. Сега той оглавява неизвестен отдел в Google, като се смята, че става дума именно за въпросния проект. За сега Google отказва коментар по темата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@