1

Google представи бета версията на новата версия на Android. Компанията направи това по време на своята конференция Google I/O, като Android O ще има доста новости, някои от които очаквани от доста време.

Почти всички основни елементи на Android са обновени. Това включва и самите известия от приложенията. Едно от тях е т.нар. Notification Dots, които са допълнително меню към иконата на приложенията. То позволява да се видят неговите известия без да се отваря самото приложение.

Опасен вирус порази десетки хиляди компютри по целия свят, как да се защитим

Половината устройства с Android не са сигурни

Ще има и подобрена функция за автоматично попълване на текстови полета. Android ще може да разбира контекста и да предвижда фразите и дори имената, които потребителя иска да въведе.

Най-сетне дебют прави и функцията Picture-In-Picture. Тя ще позволи на потребителя да отделя гледаното от него видео в малък прозорец, който да е над останалите приложения. От тази функция обаче ще могат да се възползват смартфоните с по-мощни процесори.

Gmail за Android ще следи за опасни линкове в имейлите

Знаете ли какво е спам? АБВ Поща отговаря

Google е направила и доста промени "под капака". Те целят да ускорят работата на Android O. Системата например ще може да се включва за наполовина по-малко време от Android 7 Nougat. Има и промени, които да улеснят работата на програмистите и създателите на приложения. Направени са и подобрения в това как Android изразходва енергия, за да се увеличи животът на батерията още повече.

Android не вреди на конуренцията, смята Google

Плановете на Google са Android O да е напълно готов и наличен в първите телефони през третото тримесечие на тази година. Неофициалните очаквания са, че това ще се случи през септември. Освен това Google обяви, че Android вече се използва от над 2 млрд. активни устройства месечно, което прави платформата по-разпространена дори и от Windows.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@