Изкуство и отвъд рамките на телевизора
Източник: Samsung
0

Т ехнологиите променят всеки аспект не само на ежедневието, но и на цивилизацията като цяло. В това число неизменно попада и изкуството във всичките му форми.

На пръв поглед, цифровите технологии и изобразителното изкуство, например, нямат много допирни точки, но всъщност двете се допълват отлично. Много от модерните анимации са нарисувани от художници с помощта на най-различни технологии. А благодарение на развитието на телевизорите можем да се наслаждаваме на максимално качество както на тези анимации, така и на картините на най-добрите художници от целия свят.

Когато технологиите и изкуството се съберат, могат да бъдат постигнати впечатляващи резултати, от които печелят всички: творците имат повече възможности да изразят себе си, както и да получават достъп до много по-голяма потенциална аудитория, с която да споделят работата си. А любителите на изкуството имат още начини да се наслаждават на интересните творби, включително да видят в дома си любимите си картини и фотографии.

Именно за тази идея Samsung използва опита си в разработката на телевизори, за да създаде The Frame. Това е телевизор, който интегрира най-модерните технологии, за да предложи на потребителите не само отлична картина за гледане на видео и мултимедия, но и за да им предложи нов, модерен досег с изобразителното изкуство.

  • „Извън рамките“
а
Източник: Samsung

През май т.г. Samsung представи заедно с българския художник Павел Митков съвместния проект Out of The Frame - неговите картини оживяват с помощта на новото поколение на телевизори The Frame 2022. В галерията на художника в центъра на София творбите са изложени на шест телевизора The Frame 2022. Любителите на изкуството могат да се насладят на качеството на дисплея и колко добре той пресъздава и най-малките детайли на всяка картина редом. А компания на „дигиталните“ платна правят творби на автора на традиционен физически носител.

Предстои картини на Митков да станат част от Art Store – платформата с абонаментен достъп, която дава възможност на любителите на изкуство да се наслаждават на произведения от световни автори чрез The Frame, и това у дома си. Творби на Митков влизат в специалната селекция, в която вече има над 1600 фотографии и картини от световни музеи и галерии. Той ще стане първият български художник, чиито творби се предлагат за избор в Art Store. Партньорството на Samsung и Митков ще продължи с още инициативи през следващите месеци, включително и за деца.

  • От инженерите за творците и ценителите

За всеки артист е важно творчеството му да бъде видяно и усетено в неговия оригинал. Ценителите на изкуството имат същото желание, за да могат да съпреживеят всяка творба. Именно затова Samsung създава The Frame - за да отговори на всички изисквания и очаквания както на творците, така и на любителите на изкуство.

The Frame 2022 се възползва от целия натрупан опит до момента, както и от най-новото поколение технологии при телевизорите. С The Frame 2022 в дома на потребителите влиза галерия със селекция от световноизвестни картини и фотографии или с колекцията от семейни кадри. The Frame 2022 разполага с функцията Art Mode. Когато телевизорът е изключен, той автоматично се превръща в дигитално платно и може да изобразява картини от Art Store, както и снимките от албуми с лични фотографии. Има и сензор, чрез който дисплеят се изключва, когато няма никой в помещението.

а
Източник: Samsung

Телевизорът може да опознава вкуса на потребителя и да му предлага творби, които да се визуализират на екрана. The Frame 2022 предлага още функция за добавяне на паспарту към картините с комбинация от 5 дизайна и 16 цвята за най-различни и реалистични матови платна. А сензорът за яркост адаптира картината според околната светлина, за да изглежда винаги еднакво добре.

Дисплеят на The Frame 2022 е 4K QLED е матов, за да намали отблясъците от околната светлина. Quantum Dot технологията постига над 1 млрд. цветови нюанса за точно пресъздаване на всяка картина. Освен това телевизорът може да бъде персонализиран чрез сменяеми рамки. Той е с дебелина само 24,9мм и може да се впише във всеки интериор.

Трите възможности за инсталация са според различните изисквания на пространството – на стена, на елегантна стойка или на артистичен статив-триножник. Отделно се предлага и стойка за стена, чрез която The Frame 2022 може да бъде завъртан хоризонтално или вертикално съобразно гледаното съдържание и изобразените картини. Накратко, The Frame 2022 е телевизор, който дава възможност на художниците да представят картините си по възможно най-реалистичния начин на много по-голяма аудитория, а любителите на изкуството имат на разположение галерия със световни творби и модерни технологии, за да им се насладят подобаващо. Но има и още…

  • Технологии… толкова много технологии
а
Източник: Samsung

The Frame 2022 може да обича изкуството, но това не означава, че пренебрегва останалите си задължения. Телевизорът „прелива“ от технологии, които го правят предпочитан избор както за забавления, така и за работа.

Списъкът с технологии на The Frame 2022 е изключително дълъг, но редом с Art Mode, можем да селектираме няколко. Откриваме например, че изкуственият интелект и Quantum Processor 4K осигуряват оптимално качество не само на картината, но и на звука. Телевизорът може да адаптира настройките на картината според околната светлина, а активният гласов усилвател в реално време регулира диалога според фоновия звук на съдържанието. Има и технология за пресъздаване на 3D многоканален звук с проследяване на движението на обектите по екрана и Dolby Atmos.

В селекцията от функционалности бихме отличили и множеството смарт функции. Например Multi View за гледане на два потока съдържание едновременно, включително с едновременен звук от двата или само от единия. Mobile Mirroring позволява прехвърляне на видео, музика и снимки от мобилно устройство към телевизора. Режимът DeX пък позволява свързване с компютър от разстояние (например служебната машина в офиса). The Frame 2022 определено е готов за ежедневието на модерния човек и знае как да се впише в него толкова добре, колкото и красива картина на стената у дома.

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 4 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 6 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 7 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 7 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 8 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 8 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 9 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 9 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 9 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 9 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 10 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 10 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 10 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности