5

В се по-голямото навлизане на интернет в ежедневието на хората и бизнеса създава доста трудности за съществуващата инфраструктура. Затова ИТ гигантите активно инвестират в мащабни проекти за обновяването на инфраструктурата на глобалната мрежа. Това включва и амбициозни проекти като свързването на САЩ, Япония и Филипините с 14 000 км. подводен интернет кабел, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

Интернет кабел ще свърже Хонконг с Лос Анджелис

Facebook загуби сателит за 200 млн. долара заради SpaceX

Проектът се реализира от японския телекомуникационен гигант SoftBank заедно с Facebook и Amazon. Те ще си партнират заедно с още множество други компании за полагане на подводната кабелна система Jupiter. Кабелът ще тръгне от Лос Анджелис, ще прекоси Тихия океан и ще достигне Япония, като там ще има две връзки близо до градовете Шима и Маруяма. След това продължава до Дает във Филипините.

Кои ИТ компании пазят потребителите си най-добре

Киберсигурността на България е на средно глобално ниво

Проектът трябва да е готов до 2020 г. Той ще осигури 60Tbps допълнителен капацитет за интернет връзките. Освен това е предвидена възможност за допълнително увеличаване на капацитета на кабела, когато потреблението го наложи.

Японският гигант NTT също участва в проекта. Той обяви, че ще свърже съществуващите си трасета с Jupiter, което ще направи мрежата още по-стабилна и сигурна. Това ще помогне за създаването и на сигурна и защитена международна връзка.

Над 5 млрд. души по света вече имат мобилен телефон

10 сбъднали се прогнози на Бил Гейтс от 1999 г.

Миналият месец Facebook и Microsoft завършиха полагането на трансатлантически кабел между Вирджиния и Билбао. Той е с дължина 6600 км. и работата по него започна през октомври миналата година. Google и Facebook работят и по подводен кабел между Лос Анджелис и Хонконг. Google освен това помага за проекти, които вече свързаха Япония с Орегон и работят по нов кабел между Азия и Австралия. Именно презокеанските подводни интернет кабели осигуряват основната част от интернет комуникациите по света и са в основата на глобалната мрежа.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@