0

Microsoft потвърди пред TechCrunch, че имейл услугите на компанията са станали жертва на хакерска атака. Първоначално компанията обяви, че става дума за "ограничен брой" потребители на MSN и Hotmail. Според последваща публикация на Motherboard обаче ситуацията изглежда по-сериозна.

Служители на Amazon слушат гласови записи от Alexa

Лицевото разпознаване в Ню Йорк с грандиозен провал

В началото Microsoft обяви, че хакерите са имали достъп до имейл адреси, заглавията на някои имейли, имена на папки и други адреси, с които даденият акунт е комуникирал. Публикацията на Motherboard обаче твърди, че хакерите са имали достъп и до съдържанието на писмата. Освен това засегнати са и потребители на Outlook. Тя се позовава на източник в компанията, който е пряк свидетел на хакерската атака и го е доказал със снимки.

Смартфоните разсейват все повече шофьори докато карат

Човек не може без технологии, но и те не могат без него

В последствие Microsoft потвърждава и пред Motherboard, че това е така за около 6% от хакнатите имейли. Общият брой на компрометираните профили остава неизвестен засега, като компанията казва, че е малък. Компанията казва, че е открила атаката в края на март т.г., като хакерите са я използвали поне 6 месеца.

Хакерите са получили достъп до тези данни чрез злоупотребяване с портал за поддръжка на клиенти на Microsoft. Бил е компрометиран акаунт на служител, чрез който е получен достъп до вътрешната система. Засегнати са само имейл акаунти на крайни потребители, докато корпоративните профили за останали защитени.

Данните или парите - дилемата на дигиталния свят

Google закри етичния AI екип заради... етични проблеми

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@