0

Google обяви, че ще затегне контрола над качеството на мобилните приложения в Play Store. Компанията е планирала нови, по-строги критерии за качество и публично ще назовава приложенията, които не ги спазват, обяви тя по време на своята конференция Google I/O, цитирана от онлайн изданието CNET.

Какво може да очакваме от новия Android O

Данните на Google показват, че 50% от приложенията, които имат рейтинг от 1 звезда са критикувани от потребителите най-вече за стабилността си. При положение, че за изминалата година потребителите на Android са направили 82 млрд. инсталации на приложения, това означава, че доста от тях се сблъскват с проблеми.

Опасен вирус порази десетки хиляди компютри по целия свят, как да се защитим

Половината устройства с Android не са сигурни

Затова Google е решила да поддържа постоянен контрол над най-слабите 25% от приложенията в онлайн магазина си. Тези, които не спазват изискванията на компанията, ще получават видим маркер, че не са качествени. Сред критериите са чести забивания, ненужно използване на процесора или мобилната връзка, недостатъчно бърза работа, събуждане на устройството повече от 10 пъти на час.

Знаете ли какво е спам? АБВ Поща отговаря

Освен това Google ще помага на създалите на некачествените приложения. Компанията ще се свързва с тях, за да чуе проблемите им и да се опита да им помогне да ги решат, така че постепенно качеството в Google Play да се повишава.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@