Формулата за бизнес лаптоп на Huawei
Източник: Huawei
0

Ф разата „бизнес лаптоп“ обикновено не буди особен ентусиазъм. Това обаче е грешка, тъй като тези устройства всъщност могат да са доста атрактивни. Думата „бизнес“ със сигурност не трябва да бъде асоциирана с нещо скучно. По-точни асоциации са практичност, съобразителност и адаптация.

Те са и в основата на формулата за бизнес лаптоп на Huawei, към която са добавени още „съставки“ с обща цел за постигане на максимална производителност. Всички те са събрани в новия модел MateBook 14s, който от този месец вече е наличен в България.
Имахме възможност да се запознаем от близо с лаптопа, за да видим дали успява да отговори на големите очаквания.

Източник: Huawei
  • Практичността на първо място

Пандемията убеди много хора, че не е нужно да са в офис по цял ден, за да работят продуктивно. За целта обаче им е нужна техника, на която да могат да разчитат. Лаптопът е задължителен придружител за работа в движение, но за целта трябва да е удобен за пренасяне.

Източник: Huawei

MateBook 14s веднага прави впечатление с лекото си тегло. То е едва 1,43 кг., като устройството може лесно да се носи навсякъде и заради малките си размери, включително дебелината на корпуса от 16,7 мм. Тук Huawei прибавя още важни щрихи към своята формула за бизнес лаптоп, а именно – стилът. Устройството е с алуминиев корпус и изчистен дизайн.

Тази философия и практичност продължава и при зарядното. Доста тънки лаптопи компенсират малките си размери с обемисто и тежко външно зарядно. MateBook 14s няма този проблем. Лаптопът разчита на USB-C порт за зареждането си и 90W зарядно, което е включено в комплекта. С него може да се зареждат и други USB-C устройства, което практически премахва необходимостта да се носи повече от едно зарядно.

  • Съобразителността е на дневен ред

В работното ежедневие често трябва да се взимат бързи решения. Има и много срокове, задачи и въпроси, които изискват бърза реакция и съобразителност. Точно в тези моменти лаптопът придобива огромно значение. И именно в тях той трябва да „изчезне“ от съзнанието на своя притежател и просто да работи с неговото темпо. Когато работата с едно устройство е неусетна, значи то се справя със задачите си, издържа на ритъма и не пречи на собственика си.

За да е възможно това, хардуерните спецификации са от много голямо значение. Дисплеят и клавиатурата са първите, които потребителят буквално ще докосне. MateBook 14s разполага с 14,2-инчов дисплей в резолюция 2520х1680 и 1 млрд. цвята. Матрицата е LTPS, като е в пропорция 3:2 за по-голяма работна площ и поддържа 90Hz опресняване на картината за по-плавни движения на обектите и визуалните елементи. С един бутон от клавиатурата скоростта на опресняване може да се превключи до 60Hz, което е полезно, когато потребителят иска да извлече максимума от живота на батерията.

Освен това дисплеят е 10-точков мултитъч с поддръжка на жестове, което улеснява по-бързата работа с Windows 10 и приложенията за него. Дисплеят има сертификати от TUV за режима си за намалена синя светлина, както и за технологията за премахване на трептенето на изображенията. Лаптопът може да регулира и яркостта на екрана автоматично според околните условия.

Клавиатурата е с пълен размер, автоматична подсветка и механизъм за по-дълъг ход на бутоните от 1,5мм, което допринася за удобството. Тя е и доста тиха при работа и удобна за водене на записки по време на среща например.

  • Тихата мощ

Като става дума за тишина, MateBook 14s използва двоен вентилатор и подобрена система за охлаждане с медни топлопроводи. Дизайнът на корпуса също е съобразен, за да увеличи притока на въздух с 25%. Така устройството се охлажда по-ефективно с по-малко усилия и съответно вентилаторите не са толкова шумни.

Това не пречи на производителността на устройството. То използва процесор Intel Core i5-11300H в комбинация с графичната карта Iris Xe на Intel. На разположение са и 16GB RAM заедно с 512GB SSD. Тази конфигурация се справя без проблеми с ежедневните задачи, като не среща трудности и с обработката на 4K видео. MateBook 14s има и 4 говорителя с технологията Huawei Sound за плътен, съраунд звук. 4 микрофона увеличават качеството на гласовите разговори. Моделът поддържа и Wi-Fi 6 за още по-бърза безжична връзка с интернет (когато има съвместим рутер).

  • Адаптиране към ситуацията

В основата си лаптопът е мобилно устройство. Освен това обаче е и персонален компютър. Съответно очакванията към него са да предлага най-доброто от двата свята и да има много функции и да е „отворен“ към други устройства.

Източник: Huawei

Huawei са положили усилия MateBook 14s да се справя с тези изисквания. Лаптопът разполага с множество функции за улеснена връзка с други устройства. Технологии като Huawei Share позволяват връзка с монитор или таблет на компанията и използването им като допълнителна работна площ в няколко режима. Huawei Share дава възможност и за свързване на съвместим смартфон от гамата на компанията безжично за споделяне на съдържание, прехвърляне на екрана на телефона до дисплея на лаптопа и др. Така потребителят може да извлече максимума от устройствата си и да бъде още по-продуктивен навсякъде.

Помислено е и за сигурността. Вградената HD 720p камера може да се използва и за отключване на устройството с лицево разпознаване. А бутонът за включване е с вграден сензор за пръстов отпечатък.

Huawei MateBook 14s е лаптоп, който може да се справи с ежедневието на работещия човек. Устройството има 60Wh батерия, която се справя добре, в зависимост от натоварването. При 90Hz опресняване на дисплея, висока яркост и постоянна интернет връзка, то може да работи около 3 часа и половина. Бързото зареждане може да осигури още капацитет само за няколко минути.

Източник: Huawei

До края на януари 2022 г. Matebook 14s се предлага у нас допълнителна гаранция от общо три години, както и включено преференциално следпродажбено обслужване.

Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 10 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 10 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности