16

А мериканското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) вече си има официален профил в социалната мрежа Instagram. Той е потвърден и от компанията, като автентичен.

Омразата и конспирациите процъфтяват в Instagram

"Ние сме първата защитна линия на страната. Постигаме това, което другите не могат и отиваме там, където другите не могат", пише агенцията в мотото на своя профил. За сега тя е публикувала само една снимка, с която показва чувство за хумор.

Facebook пазил милиони пароли без никаква защита

Кадърът показва стереотипната представа за бюрото на разузнавателен агент. На стола е преметнат класическият шпионски шлифер, като има и перука. Виждат се различни предмети, книги, списания и пропуск на служител.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I spy with my little eye...

A post shared by Central Intelligence Agency (@cia) on

Някои потребители решиха, че снимката всъщност крие загадка и започнаха да се опитват да я намерят. И ако липсва конкретна загадка, то в кадъра действително има някои символични послания. Пропускът например е първият пропуск на сегашния директор на ЦРУ Джина Хаспел, когато постъпва на работа в агенцията.

Идеята за профила на агенцията в Instagram е именно на Хаспел. Тя иска чрез него да увеличи прозрачността и да подобри връзката на агенцията с хората. За сега профилът има само една публикация и все още няма яснота дали ще продължи да залага на хумора и какво ще представляват бъдещите снимки, които агенцията ще реши да публикува.

Facebook плаща на тийнейджъри, за да ги следи

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@