0

Д елят ни само няколко месеца от официалния дебют на осмото поколение Volkswagen Golf. Много е вероятно България да е сред първите държави в света, в която да видим Golf VIII на живо, но дали ще се случи - предстои да видим (и дано стане).

Сега ви представяме първите две скици на модела, като по-интересна е тази на интериора, тъй като той е радикално променен спрямо сегашния модел.

От скицата става ясно, че Golf представлява едно умалено копие на Touareg. Приборното табло е дигитално, тук няма изненади. Но вече няма централна конзола. Вместо нея имаме голям сензорен дисплей, който е свързан с приборното табло. На скицата не се вижда, но от шпионските снимки става ясно, че в основата на този дисплей са вградени сензорни контролери за климатичната система. Между тези контролери има трети панел, който вероятно служи за регулиране силата на звука на аудио системата. Под тях преминава хоризонтален вентилационен отвор, започващ от волана и стигащ до пътническата врата. Традиционните бутони тук липсват. Такива ще има само на волана и около скоростния лост.

И ако скицата на интериора е много близо до истината, до скицата на екстериора е доста по-спортна и агресивна от реалната визия на Golf VIII. Моделът вече бе заснет без камуфлаж, като от тези шпионски снимки стана ясно, че покривът му няма да е толкова скосен и нисък, както изглежда на скицата. Да, фаровете ще са тънки и почти идентични с тези, които виждате, но бронята също ще се различава от тази на скицата. Казано по друг начин, дизайнът на екстериора ще представлява типичното на модела еволюционно развитие, докато революционните решения са запазени за интериора.

Очаква се световният дебют на модела да се състои на изложението във Франкфурт, а ако имаме късмет – може да го видим след това и на автомобилния салон в София през октомври. Продажбите на Golf VIII бяха изтеглени за края на февруари 2020 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Най-(не)надеждните автомобили: изненадите са големи

До 20 години конвенционалният Mercedes ще изчезне

Всеки пети янки мисли за покупка на е-кола

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@