6

П роучване на AAA (American Automobile Association) стига до заключението, че 20% от собствениците на автомобили в САЩ биха предпочели е-кола като свое следващо превозно средство. Този резултат е с 5% по-висок спрямо аналогично проучване, проведено през 2017 г.

Американската автомобилна асоциация съобщава, че 63% от респондентите в анкетата, които не са сигурни или не желаят следващата им кола да е електрическа, не вярват, че има достатъчно места за зареждане на подобни автомобили. Другата голяма спирачка за тази група от анкетирани шофьори се явява страха от изчерпване на батерията по време на движение. Такова опасение са изразили 58%. Този цифра показва, че пробегът остава голямо притеснение, но процентът също е с 15 надолу спрямо същото проучване от 2017 г. Най-малко притеснение от изчерпване на батерията изказват милениалите (48%), докато най-високо (66%) е при следвоенното поколение (1946 – 1964 г.).

Другите интересни факти, свързани с потенциала за закупуване на е-кола, са свързани с факта, че само 33% се вълнуват от марката на автомобила. Много по-важно за потенциалните купувачи на електромобили и хибрида, е рейтингът за безопасност от краш тестове (77%), цената (71%), ускорението и управлението (69%), иновативните технологии за безопасност (60%).

Проучването на AAA установява също, че 68% от американците смятат, че 30 минути е разумно време за зареждане на батериите.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Завръщане в миналото със Suzuki Jimny (тест драйв)

Искаш кросоувър - плащаш повече за гориво

Анализ: колко зелени са „зелените” автомобили

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@