8

Geely пое контрола върху Volvo през 2009 г. и с това даде началото на възраждането на европейската марка. Тя отново е под светлините на прожекторите, след като вицепрезидентът по дизайна Робин Пейдж даде интервю за Go Auto.

В интервюто той заявява, че автомобилите, произвеждани в Китай, са по-качествени от тези, произвеждани в Европа. „Това, което установихме, е, че качеството на автомобилите в Китай реално е по-добро от европейското.”

Ще направим уточнението, че S90 се произвежда в Дакинг, докато ХС40 в Белгия. Но, имайки предвид, че любимият ви iPhone (и безброй други неща) също се произвежда в Китай, поради което изявлението на Пейдж не е лишено от логика.

Логичен е и въпросът дали ХС40 е с по-лошо качество от S90? По-скоро не, но вероятно фактът, че дизайнерът не е обучен в словесната еквилибристика така, както са служителите в PR-отделите, поставя важни въпроси.

Пейдж смята, че причината за изказаното становище се крие в това, че в Европа всичко е силно автоматизирано, докато в Китай работят повече хора и се осъществява по-голям контрол.

Макар да не е очевидно, вероятно Пейдж загатва за стриктния качествен контрол, който западните производители изискват от китайските заводи. При ниската цена на труда в Китай е възможно да се отделят много повече средства, за да се гарантира високият стандарт на качество на поточната линия.

Ще споменем само, че първият електромобил на Volvo, базиран на платформата CMA, ще започне да се произвежда в Люкиао през 2019 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Папското Lambo си намери нов собственик срещу 715 000 евро

Барби изостави Кен, взе си Бенц

Във Вьортерзее дебютира най-бързият VW Golf GTI

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@