367

В сички усилия на Москва за дестабилизация на Черна гора, или пък на която и да е друга страна-членка на НАТО, за влияние върху външно политическата ориентация, ще бъдат провалени.

Македония ще започне преговори през 2019 г. 

Лавров: Разговорите за името на Македония са заради САЩ

Американски експерт: САЩ да се намесят на Балканите, Москва ще атакува

И това ще стане независимо от желанието на руския президент Владимир Путин да възстанови статута на велика сила на Русия в Източна Европа, коментира американският политически наблюдател Януш Бугайски.

Според него „всички амбиции на Путин за блокиране на пълноправното членство в НАТО са се провалили” вече.

„За да прикрие експанзионистката си политика в Източна Европа Москва непрекъснато разпространява дезинформации за НАТО”, смята Бугайски.

„Зад тази пропагандна офанзива се крие истинският страх от НАТО, че ще провали амбициите на Кремъл и ще отслабне режима на руският президент Владимир Путин”.

Бугайски припомня, че в началото на 1990 година Русия се е опитала да се присъедини към западните институции, но това е било отхвърлено поради неизпълнението на основните стандарти на ЕС и НАТО в областта на правовата държава, демокрацията, военната реформа и агресивната политика спрямо съседите.

„ЕС може би не е идеалната структура за страните-членки, но за държавите, които искат да се присъединят това гарантира икономически и политически просперитет. Категорично твърдя, че за държавите от Западните Балкани този път няма алтернатива. Алтернативата е изолация, несигурност и конфликти”, коментира още Януш Бугайски.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@