5

Г ръцките фермери блокираха граничния пункт "Евзони" с Македония.

Протестиращите фермери и животновъди при пътната блокада в гръцката област Централна Македония стигнаха до граничен пункт на границата с Република Македония в понеделник привечер, след като пробиха полицейски кордон, препречващ пътя им, малко след 16:30 часа.

След срещата между Ципрас и фермерите - решение няма

Българи потрошиха гръцки трактори на "Кулата"

Един от недоволните фермери заяви, че той и останалите протестиращи се организират и ще решат какви да са по-нататъшните им ходове.

По-рано имаше информация, че все повече фермери възобновяват пътните блокади, устроени на километър от село Сехово и на 1,5 км от гръцко-македонската граница. Нови недоволни се присъединяват от градовете Кукуш, Енидже Вардар, село Илиджиево и други части на Гърция.

Кордонът на полицията беше разположен на национална магистрала в участъка между гръцкото село Мачуково и град Солун, като целта беше да спре фермерите да стигнат до границата с Македония.

От страна на протестиращите е отправена закана в следващите няколко дни да блокират по същия начин и българската граница.

Междувременно днес борсовите индекси в Атина рязко паднаха с по над 3% след като гръцкото правителство не успя да изглади различията с европейските кредитори относно условията, приложени към новия доклад по спасителната програма за страната. Почти две трети от изискванията на кредиторите за отпускането на следващия спасителен заем, все още не са изпълнени.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@