13
В истинския живот Аслъ Тандоган никак не прилича на героинята си - плахата Ламия от турския сериал "Мелодията на сърцето". Актрисата, която на 2 април навърши 30 години, се занимава с кунг-фу, алпинизъм, стрелба, езда и учи китайски.

Аслъ получила сертифакт за алпинизъм на 11 години и станала най-малката алпинистка тогава в Турция. Страстта към планината дължи на майка си, която също се занимава с алпинизъм. Баща й пък е влюбен в морето.

Така прекарах детството си по лагери в планините или на лодката, спомня си Тандоган.

Заради баща си и леля си, които професионално се занимават с балет, Аслъ обикнала и класическата музика, избирайки я за своя професия.

Тя завършила арфа и започнала да свири в оркестъра на операта в Анталия, когато нейният агент й предложил да отиде на пробни снимки за сериал.

Момичето заминало за Истанбул, където започва филмовата й кариера с участие в телевизионния сериал "Смях", а след това получило главната роля в "Мелодията на сърцето".

През 2007 г. Аслъ се снима и в първия си игрален филм - "Сутеньорът". За нея това е голямо изпитание, тъй като

играе с най-големите имена в турското кино

По време на снимките тръгва слухът, че изпълнителят на главната роля Исмаил Хаджъоглу се е разделил с приятелката си - известната актриса Джейда Дювенджи, заради Аслъ.

"Исмаил стана само мой много добър приятел. Нямаме друга връзка. Много се смяхме на тези писания. Не съм причина за раздялата на Исмаил и Джейда", уверява актрисата, която признава, че има сериозна връзка.

Тя не иска да се знае кой е нейният любим, защото смята, че частният й живот е само нейна лична работа.

Аслъ е доволна от ролята си в "Мелодия на сърцето". Тя разказва, че в началото се чувствала много несигурна, тъй като нямала специална подготовка, но постепенно се научила на много неща.

Това, което я е изморило е, че Ламия е все тъжна и нещастна

Родителите й гледали сериала и плакали, а след това й казали, че много са я харесали. Тя много цени тези думи, тъй като за първи път коментирали актьорската й работа.

В Турция сравняват красивата актриса с Анжелина Джоли, а след ролята й в "Мелодията на сърцето" я нарекоха "последният дар на Бога за турското кино". Аслъ казва, че това е преувеличено, но добрите оценки са я зарадвали.

По повод 30-годишнината си, която отпразнува на 2 април, тя казва, че се чувства на 19 години. Правейки си равносметка, тя е доволна от постигнатото и си пожелава само спокойствие.

Много обича да си стои вкъщи, а напоследък и да готви. Във всекидневието обича да се облича с джинси и да носи спортни обувки.

Една от последните й страсти е китайския език, който учи сама от учебници и дискове, но възнамерява, когато остане по-свободна, да тръгне и на курс.

Ламия, Джавидан и Нимет учат заедно английски в Ню Йорк

Макар в "Мелодията на сърцето" да са съпернички и хич да не се обичат, това лято актрисите, които изпълняват ролите на Ламия, Джавидан и Нимет в турския сериал, учат заедно английски език в езикова школа в Ню Йорк.

Курсът продължава месец и половина. През това време Аслъ Тандоган (Ламия), Йозде Йозгер (Джавидан) и Гьозде Кансу (Нимет) живеят в пансиона на школата, а в свободното си време правят туристически обиколки из града.

Трите актриси са почти връстнички - Йозде е на 31 години, Аслъ през април тази година навърши 30, а най-малката е Гьозде, която е на 29.

Не само трите красавици от "Мелодията на сърцето" са в чужбина това лято. Младите турски актьори избират точно този сезон, когато не се снимат сериали, за да обогатят образованието си или да прекарат ваканцията си в чужбина.