9
В у урция приключиха снимките на "Листопад", най-гледаният турски сериал, който приковава пети сезон всяка сряда милиони зрители пред телевизионния екран.

С голямо парти на гарата Хайдарпаша, на азиатския бряг на Истанбул, където е заснет първият епизод на сериала, на 29 декември екипът ще каже сбогом на екрана.

Актьорите, творческият и техническият екип, близки, приятели и много гости ще гледат заедно последния 174-ти епизод, с който ще бъде сложен край на петгодишното екранно приключение.

Сериалът е по мотиви на романа "Листопад" на Решат Нури Гюнтекин, но действието е пренесено в наши дни и са включени нови герои.

Сега излиза нова книга със същото име, която ще включва спомени, свързани със снимките на сериала, както и разкази на хора, дали принос за неговото реализиране.

Приходите от печалбата от книгата, написана от сценаристките на сериала Мелек Генчоглу и Едже Йоренч, ще бъдат дарени на приютите в Турция.

Някои от членовете на екипа вече са ангажирани с нови проекти, други имат предложения за работа, а трети искат само да си починат.

Мелек Генчоглу и Едже Йоренч вече работят върху сценария на сериала "Каква е вината на Фатмагюл?", излъчван по канал "Д", който е с претенции да замени „Листопад” на върха на класациите.

Сериалът е по едноимения роман на Ведат Тюркалъ, действието е пренесено пак в съвремеността, а главната роля се изпълнява от Берен Саат, звездата от "Забранения плод", който скоро ще започне да се излъчва и у нас по Би Ти Ви.

Красавицата Фахрие Евджен, чиято звезда блесна с ролята на Неджля в "Листопад", е обсипвана с предложения за нови изяви, но засега тя твърди, че ще се отдаде на образованието си.

От миналата година Фахрие е студентка по история в Босфорския университет в Истанбул.

Толга Карел, който изпълнява ролята на лошия Оуз, чака с нетърпение края на сериала, за да се подложи на нова пластична операция.

Миналата година той коригира оперативно носа си, повдигна веждите си и си инжектира ботокс.

Сега актьорът възнамерява да се подложи на нова серия операции при живеещия в Америка пластичен хирург Адил Джейдели.

Дениз Чакър, която привлече вниманието с изпълнението на ролята на Ферхунде, очаква премиерата в началото на следващата година на новия си игрален филм "А после?", чийто сценарист, режисьор и изпълнител на една от главните роли е Йозджан Дениз, голямата любов на Фахрие Евджен.

След края на сезона 29-годишният Хасан Кючюкчетин (Шефкет) ще трябва да замине да отбие военната си служба, а Гьокче Бахадър (Лейля) ще се готви за сватба с колегата си Али Сунал.

Ето и равносметката на някои от актьорите:

Бену Йълдъръмлар (Фикрет) - Радвам се, че с един добър екип направихме много успешен филм, който продължи толкова дълго.

Гювен Хокна (Хайрие) - Като всяко хубаво нещо и това свършва. Сериалът ще липсва не на нас, а на зрителите.

Халил Ергюн (Али Ръза) - Краят на сериала натъжава всички ни. Защото се разбирахме много добре, с годините станахме като семейство. Толкова време преживяхме без да възникне напрежение или най-дребното недоразумение.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@