24

Да си част от ВИП обществото се оказва често пъти и въпрос на кръвна връзка, пише в. "Фигаро" по повод най-странните и неподозирани родствени връзки между някои от най-известните личности на планетата.

"Фигаро" обобщава стари и нови изследвания на генеалози за кръвните връзки между познати на цял свят лица.

Певецът Джъстин Бийбър и актьорът Райън Гослинг са единайсети братовчеди, произхождащи от французите Мартюрен Рой и Маргюрит Бир, оженили се през 1637 г.

Кинодивата Анджелина Джоли и американският държавен секретар Хилари Клинтън са десети братовчедки и имат общ прародител, наречен Жан Кюсон.

Половинката на Анджелина Джоли - Брад Пит, и американският президент Барак Обама са девети братовчеди с общ прародител, шерифа Едуин Хикман, починал във Вирджиния през 1769 г.

Добрите приятели Бен Афлек и Мат Деймън са десети братовчеди, защото зидарят Уилям Ноултън-джуниър, живял през 17 в., е бил техен прародител.

Актьорът и режисьор Джони Деп е двайсети братовчед на кралица Елизабет Втора, според проучване на журналиста от Би Би Си Ник Барат, който твърди, че преди 500 години във вените на предците на Джони е течала кралска кръв.

Британският актьор и режисьор Ралф Файнс често пъти се превъплъщава бляскаво в ролите на аристократи. За това си има обяснение и то е, че Файнс и британският престолонаследник принц Чарлз са осми братовчеди, което пък прави актьора 10 000-ия в списъка за онаследяване на британската корона.

Покойната бивша половинка на Чарлз - принцеса Даяна, сигурно щеше да остане шокирана, ако беше жива, при новината, че е десета братовчедка с бившата губернаторка на щата Аляска и неуспяла кандидатка за вицепрезидент на американските републиканци Сара Пейлин.

Общият прародител на Сара Пейлин и Даяна е английският пастор Джон Лотроп, имигрирал в щата Масачузетс през 17 век.

Според един от най-видните генеалози Крис Чайлд съперничките на музикалната сцена Мадона и Лейди Гага били девети братовчедки, заради общи предци, които били квебекски фермери.

Британският принц Уилям и младата му съпруга Кейт Мидълтън пък са дванадесети братовчеди, тъй като и двамата са потомци на сър Томас Лейтън, губернатор на остров Гърнси по времето на кралица Елизабет Първа и известен със склонността му да пролива кръв.

Онези, които търсят прилика в американските кинодиви Мерил Стрийп и Глен Клоуз, са на прав път. Двете са четиринайсети братовчедки заради далечни общи предци, от които вероятно са наследили специфичната форма на носа.

Британският актьор Хю Грант и по-младият му колега Томас Сангстър пък са втори братовчеди, защото техните баби са сестри. Твърди се, че именно това родство е помогнало на Томас да пробие на екрана.

Джордж Клуни се оказа далечен братовчед на американския президент Ейбрахам Линкълн, тъй като майката на Линкълн - Нанси Ханкс, била полусестра на пра-пра-пра-прабабата на звездата от филмовата поредица "Бандата на Оушън" - Мери Ан Спароу. Ханкс и Спароу имали една и съща майка - Луси Ханкс, но различни бащи.